Издвајамо Свет

ПОЛИТИКО ПРОГНОЗИРА: У 2017. ПОБЕДНИЦИ Трамп, Меј, Путин… ГУБИТНИЦИ: Меркел, НАТО

Амерички портал Политицо.еу објавио је данас листу мушкараца и жена који би у наредној години могли да буду победници, али и губитници

Loading...

На првом месту листе победника нашао се новоизабрани председник САД Доналд Трамп који ће се наредне године заједно са супругом Меланијом преселити у Белу кућу, а портал се упитао да ли ће у њој остати “иједан део који није позлаћен када Трампу истекне мандат”.

На позитивној листи нашла се и британска премијерка Тереза Меј која “има разлога за осмех”, а један од њих је то што ће постати национална хероина уколико се преговори о Брегзиту заврше добро по Британију.

Са друге стране, уколико преговори буду неповољни, себе ће моћи да опише као “борбену Британку која се сукобила са перфидним континенталцима”, а тада би могла да закаже опште изборе на којима би сигурно имала 12 одсто гласова више.

Политико.еу наводи да то што је на листи победника руски председник Владимир Путин, кога описује као “малог, мишићавог мушкарца који се шепури около као кикирез”, није никакво изненађење.

“Његови војни маневри у Украјини и Сирији обновили су његову мужевност, а демократски преврати на западу само показују какве су сви они луде”, наводи Политицо.

На листи могућих победника у 2017. години јесу и кандидаткиња Националног фронта на предстојећим председничким изборима у Француској Марин Ле Пен, која “можда неће победити, али ће бити тешко избећи је и не чути шта она има да каже”.

Један од оних који би могли да се нађу међу победницима је и британски премијер Борис Џонсон, који је у политичкој каријери направио неколико гафова, али има подршку Британаца.
“Плави Џонсон је веома забаван. Он увесељава друге министре спољних послова, а у 2017. години нема сумње да ће без сумње наставити да пркоси многима и наставити своју велику, сјајну каријеру”, наводи Политицо.

И листа могућих губитника у 2017. години веома је шаролика.

На њој се на врху листе налази организација НАТО, јер са чланицама које у њен буџет не издвајају ни два одсто годишњег БДП-а, каса јој је “забрињавајуће танка”.

Фризер актуелног француског председника Франсоа Оланда нашао се на листи губитника из једног јединог разлога – након председничких избора 23. априла спаковаће своје маказе и напустити посао на коме је зарађивао 10.000 евра месечно.

“Човек идентификован као Оливије Б. тог дана спаковаће своје маказе, штипаљке, лосионе, средства и напустити Јелисејску палату, која га више неће видети. Национална жалост”, навео је Политицо.еу.

Међу губитнике овај медиј је сврстао и актуелну немачку канцеларку Ангелу Меркел, за коју каже да њена сигурна владавина није више тако стабилна.

“Мостови се руше, побуна је у ваздуху. Госпођа М калкулише са мигрантском политиком која изазива хаос у Европи”, наводи портал.

Међу могућим губитницима је и сиријски народ, за који се наводи да ће тешко ико у Сирији да се осећа добро 2017. године.

Извор:Танјуг

Loading...
loading...
loading...