Издвајамо Свет

ПОРОШЕНКО НА ИВИЦИ РАЗУМА: Спремни смо за руску инвазију

Једини разлог због којег Украјина изводи ракетна тестирања у близини Крима је неопходност да будемо спремни за велику руску инвазију, рекао је Петро Порошенко.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Још једном наглашавам – једини разлог, који нас сада приморава да одржимо ове вежбе је потреба да увек будемо спремни за велику инвазију нашег агресивног суседа – рекао је украјински председник Петро порошенко, а пренели су локални медији.

– Сигуран сам да смо за две године показали да смо изградили нову украјинску војску и желим да нагласим да су ове вежбе и тестирања у складу са међународним правом – навео је Порошенко.

Кијев је 1. децембра почео дводневна ракетна тестирања недалеко од Крима, док су, као одговор, бродови руске Црноморске флоте заузели положаје код западне обале Крима.

То је учињено како би помогли да се ојача ваздушна одбрана полуострва.

Ракетна тестирања Украјине разгневила су Русију, која је своје ваздухопловне снаге ставила у висок степен борбене готовости, преноси Ројтерс.

Министарство одбране у Москви саопштило је да ће Русија одговорити на украјинске војне вежбе тако што ће оборити све ракете које се нађу у зони летова изнад Симферопоља и Одесе, јавља Спутњик.

То је најавио и портпарол Кремља Дмитриј Песков речима да ће такве мере бити предузете уколико се процени да постоји опасност од тих ракета.

Извор: Б92