Издвајамо Србија

ПОВРАТАК МЛАДИХ НА СЕЛО: Град Лозница купује куће младим брачним паровима који желе да живе на селу

Да село не би остало пусто, побринуле су се градске власти Лознице. Млади брачни парови, који желе да живе на селу, до 21. децембра могу конкурисати за бесповратну новчану помоћ за куповину сеоске куће са окућницом до 50 ари.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Такву погодност нуди град Лозница, а предност имају просветни и здравствени радници, пољопривредни инжењери и техничари, као и ветеринари.

Из лозничке градске касе за ову намену биће издвојено пет милиона динара, на основу одлуке коју је донела Скупштина Лознице са намером да ојача подстицајне мере за развој пољопривреде и помогне породицама са децом, пише Блиц.

Услови који млади брачни парови морају да испуне су следећи –

У градској управи Лознице објашњавају да се ти млади људи неће бавити пољопривредном већ ће радити посао у својој струци, а колико домаћинство ће добити одредиће околности.

Сваки брачни пар може добити максимално милион динара помоћи, а један од услова да учествују на конкурсу је да супружници имају највише 40 година у тренутку подношења пријаве.

Конкурс предвиђа да један супружник најмање три године непрекидно има пријављено пребивалиште на територији града, да брачна заједница траје најмање годину дана, да нису власници или сувласници непокретности. Потписивањем уговора супружници се обавезују да ће становати и да кућу неће отуђити у периоду од 20 година.

 

Извор: Блиц