Издвајамо Свет

Предвидео је распад СССР-а и 11. септембар, а сада има застрашујуће прогнозе за Трампа и Америку до 2020! (ВИДЕО)

Доналд Трамп (фото:ЈуТјуб)

Норвешки професор је прогнозирао протесте на Тјенанмену 1989. године и напада терориста на Њујорк 2001. године

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Избор Доналда Трампа за председника убрзаће пад Америке на светској сцени, тврди норвешки професор.

Социолог Јохан Галтунг, заслужан што су мировне студије признате као научна дисциплина, показао се као добар прогнозер светских прилика, па је, између осталог, предвидео распад Совјетског савеза, протесте на Тјенанмену 1989. године и напада терориста на Њујорк 2001. године, пише Индепендент.

Норвежанин је пажњу медија привукао 2000. године, кад је изашао у јавност са прогнозом по којој ће Америка до 2025. доживети колапс као глобална сила. Неколико година касније, током владавине Џорџа Буша, кориговао је своју претпоставку и написао да ће се велики пад догодити 2020.

Сада, када је Трамп изабран за председника, још је уверенији да ће се његова предвиђања обистинити. Његова антимигрантска политика подудара се са последњом фазом америчког пропадања описане у Галтунговој књизи “Пад америчке империје – и шта после?”, која је издата 2009. године.

Овај доктор социологије сматра да је Трампов критички став према НАТО пакту још један показатељ да ће Америка престати да буде суперсила. Контроверзни милијардер је најавио да ће све чланице атлантског савеза морати да поштују договорене износе за трошкове одбране.

– Колапс има два лица. Америка све више има проблема да пронађе савезнике за своје ратове, има подршку још само неколико европских земаља, а ускоро ће се и то променити, тако да остајем при прогнози да ће 2020. година означити крај планетарне доминације Сједињених држава – закључио је Галтунг, који је за свој рад био номинован за Нобелову награду.

Извор:Телеграф.рс