Издвајамо Србија

ПРЕКИНУТ ЗАВЕТ ЋУТАЊА ПОСЛЕ 18 ГОДИНА: Цеца отворено о Аркану и Ђинђићу

Исповест на коју се годинама чекало.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Фолк звезда Светлана Ражнатовић Цеца у разговору открила је да је њен покојни супруг Жељко Ражнатовић Аркан помагао убијеном премијеру Зорану Ђинђићу да спасе живот тако што га је пребацио у Црну Гору 1999. године.

Ражнатовићева наводи да су њих двојица били пријатељи, и то још из времена кад је Ђинђић студирао у Немачкој. Аркан је, подсетимо, помогао Ђинђићу када му је глава била у торби и када је морао да напусти земљу 1999. за време НАТО бомбардоивања. Момак са жестоког асфалта, како су предсављали Аркана, помогао је младом политичару да се склони у Црну Гору и тако сачува живот.

– Истина је да је мој покојни Жељко помагао Зорану да се склони у Црну Гору. Зоран и Жељко су били пријатељи још из времена кад је Ђинђић студирао у Немачкој. У прилог причи о њиховим добрим односима можда најбоље иде чињеница да су на дан када је мој муж убијен међу првима у нашу кућу дошли Зоран и Ружица – навела је Цеца за и додала:

– У прилог причи о њиховом дугогодишњим добрим односима можда најбоље иде чињеница да су на дан када је мој муж убијен међу првима у нашу кућу дошао Зоран и Ружица. На саучешћу је било хиљаду људи, а тај човек је дошао иако је био у тешкој опозицији да свом пријатељу упути последњи поздрав – био је храбар, имао је став. После мог првог великог солистичког концерта на Маракани сачекала ме је 101 ружа од Ружице и Зорана. Ђинђић је био један мангуп, шмекер, озбиљан интелектуалац, визионар и велики државник и сматрам да овај народ заслужује да зна зашто је убијен.

Арканова удовица сматра да су надлежни остали дужни одговоре и у вези са позадином убиства премијера, али и са тим ко је наредио стрељање њеног супруга.

Извор:Србија Данас/Курир