Издвајамо Србија

РАДЕ ШЕРБЕЏИЈА УЗБУРКАО РЕГИОН: Ја сам СТОПОСТОТНИ Србин!

– Исто тако волим и домовину где сам рођен. Јер, нису ме само отац и мајка направили, направиле су ме и личке планине, онај мој Велебит и Јадранско море које волим цео живот – изјавио је Шербеџија

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Уочи концерта који ће 27. децембра одржати у “Сава центру”, Раде Шербеџија је прокоментарисао исход избора у Америци и изјавио да је стопостотни Србин, али и да су га обликовале и личке планине, Велебит и Јадранско море које обожава.

На питање да ли ће победа Доналда Трампа на председничким изборима у Америци утицати и на његову каријеру у Холивуду, Шербеџија је имао веома занимљив одговор.

– Поновио бих оно што је рекао Славој Жижек, један од највећих интелектуалаца Европе и света: “Грозан је овај Трамп, ужасан је, али више се бојим Хилари.” Слажем се са њим. Што се тиче моје каријере тамо, на мене ништа не утиче. Тамо можеш отворено рећи да си против председника Америке и нико те неће ставити у затвор због тога. То је једна добра ствар, али не значи много. Оно што је грозно, када говоримо о тим изборима, је то што више нема правих лидера у свету. Свет воде менаџменти, велике корпорације и тајне службе, а председници земаља више не играју главну улогу. Зато има толико ратова и толико сиромаштва – изјавио је Шербеџија за “Новости” и описао да ли има потребу да на једном месту буде свој на своме.

– Ја сам одавно свој на своме. Кад једном постанеш странац никада више не можеш назад. Рекао ми је велики хрватски песник Данијел Драгојевић: “Ух, што ти завидим, ти си оно што ја сањам цео живот, да постанем странац у властитој земљи”. Има у томе некакве лепоте. То је донхуанизам, не у смислу освајања жена, него као самоћа, као филозофска категорија. Када једном то осетиш некако ти постаје слатко, заводљиво. И с друге стране, кад си странац негде, на други начин си грађанин планете, мала је једна земља. Препознајући то у себи, осећам љубав и посебно локални патриотизам према мојој националности и пореклу. Ја сам Србин, стопостотни! Исто тако волим и домовину где сам рођен. Јер, нису ме само отац и мајка направили, направиле су ме и личке планине, онај мој Велебит и Јадранско море које волим цео живот. Направили су ме као младог човека загребачка академија и театар, исто као и Београд у који сам долазио, бележио прве успехе и снимао филмове – објаснио је славни глумац.

Извор:Телеграф.рс/ Новости