Русија

РУСИЈА ИМА УБИЦУ САТЕЛИТА: Американци регистровали ракете од које САД НЕМАЈУ ОДБРАНУ!(ВИДЕО)

Америчка војна шпијунажа, објавио је Washington Free Beacon , позивајући се на изворе у Пентагону – тврди да је регистровала тестирање новог руског система за противракетну одбрану познатог под називом „Нудољ“
У објављеном тексту се наводи: „Русија извела успешно тестирање летачких способности своје нове ракете која је у стању да уништи стратешке комуникационе и навигационе сателите САД. Лансирање је обављено 16. децембра из базе у централној Русији“.
Wасхингтон Фрее Беацон не указује о којој бази се ради, али подсећа да су слична лансирања досад извођена са руског северног космодрома Плесецк.
Посебно је нагласио да је америчка шпијунажа „пратила ток тестирања“. И да у Пентагону рачунају да је то већ треће успешно тестирање истог система, а да их је досад било укупно пет.
 Washington Free Beacon– без позивања на Пентагон – подвлачи: „Нисмо успели да установимо да ли је ,Нудољ’ летео у космос или суборбиталној трајекторији“.
Пентагон је одбио да официјелно коментарише „догађај“. Уз образложење.
„Не коментаришемо потенцијал других земаља“ – рекла је портпарол Пентагона потпуковник Мишел Баландза.
Washington Free Beacon наглашава да је „Нудољ“ вишеканални систем противракетне одбране и да је та ракета последњи пут лансирана у мају 2016-те.
Бивши сарадници Пентагона тврде да је „Нудољ“ стању да Американце лиши космичке мреже ГПС и да смањи или чак сведе на нулу могућности свих постојећих крстарећих ракета великог домета. А и генерално: да погорша функционисање америчког високопрецизног наоружања.
И у мају – након претходног лансирања – западни медији су тврдили да се ради о „противсателитској ракети“.
У Русији се незванично тврди да се не ради о противсателитском оружју, већ о систему противракетне одбране који носи ознаку А-235 „Нудољ“.
Указује се да на њему ради светски познати ракетни концерн Алмаз-Антеј и да ће заменити систем А-135 на којем сада почива противракетна одбрана Москве. Постојећи систем је наводно у стању да одбије и нуклеарни напад ограничених размера.
Руски медији, иначе, пишу да сами Американци већ имају оружје које може да обара сателите и да је то ракета СМ-3 која је још 2003-ће – лансирана са једне крстарице – оборила циљ на висини од 137 километара, а пет година касније уништила амерички шпијунски сателит УСА-193, на висини од 247 километров, који се кретао брзином од 7.580м/х.
Американци још имају и тајни апарат X-37В који неки сматрају орбиталном космичком лабораторијом, а други – орбиталним авионом који је у стању да носи и шпијунску опрему и нуклеарно оружје.

https://youtu.be/XXk6UiqKxIU

Извор: Fakti.org