loading...
Русија

РУСКА ЗВЕР: Ово је најновији тенк “Армата”, и биће неуништив! (ВИДЕО)

Руски тенкисти ће прво оценити 12 тенкова, након чега ће кренути серијска производња по којој је планирано да до 2020. године буде произведено 2.300 нових тенкова, пишу “Новости”.

Направљен је по универзалној оклопној платформи “Армата”, и према тврдњама превазићиће све досадашње, захваљујући подршци Владимира Путина њиховим конструкторима и произвођачима, а поједии тврде да ће бити најсигурнији на свету.

– Никада до сада није била коришћена толико добра заштита као што ће бити у “Армати”. Оклопна капсула ће чувати живота војника чак и онда када тек буде директно погођен. Моћиће било који погодак да издржи – рекли су конструктори који истичу да је није ништа лошији од америчког “Амбраса” и намечког “Леопарда”, а највећа новост је да поседује ракете које гађају циљеве које су удаљене чак и до пет километара.

– Називамо их продуженом руком. Противници нас виде, али нам не могу ништа, док ми можемо да уништимо непријатеља – рекао је главни конструктор Александар Терликов.

Подсетимо, Совјетска војска је поседовала око 64.000 тенкова, а деведестих година је Русија “бацила” велики број старе “гвожђурије”, због чега је остлао само њих 23.000, а сада их је два пута мање.

Баш из овог разлога, са великим нестрпљењем се очекује прво појављивање нових текова, како Руси тврде, најмодернијих на свету.

Извор: Телеграф.рс

loading...