Русија

САМО ОШТРО! Руси одговорили Хрватима после претњи!

Путин (фото:ЈуТјуб)

Руски амбасадор у Босни и Херцеговини Петар Иванцов изјавио је, поводом најновијих изјава хрватске председнице Колинде Грабар Китаровић, да не разуме како би се „хибридни рат“ могао искористити у контексту односа Русије и Републике Српске

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Грабар Китаровић је изјавила за портал Дифенс њуз да, „с обзиром на то да је Русија укључена у хибридно ратовање, те да видимо снажне везе између (председника РС Милорада) Додика и Русије, ту бисмо онда имали руски утицај кроз оружје, тактику, обавештајни рат информисањем и дезинформисањем…“

Наши односи су у узајамној користи и потпуно одговарају правним међународним принципима. Ми желимо да имамо само пријатељске односе који ни на који начин не угрожавају интересе суседних земаља- напомиње Иванцов.

– Нико није говорио о независности Републике Српске, референдумско питање било је јасно и тицало се само републичког празника- рекао је Иванцов и истакао да одржани референдум није имао никаквог утицаја на дестабилизацију БиХ.

Он је додао да народ ентитета има право да се изјасни по виталним питањима за њих, што је и урађено и на основу тога Народна скупштина СРС је донела измене закона и на тај начин испоштовала одлуку Уставног суда БиХ.

 

Извор: Tanjug,Informer