Србија

ШЕШЕЉ: Бошко Усташо! Лидер Српске радикалне странке бесан на шефа Двери!

Бошко Обрадовић заслужује да буде јавно жигосан зато што је у Скупштину Србије као госта довео хрватског посланика Ива Пернара, а тај је у суботу учествовао на усташком скупу у Загребу, каже Шешељ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Лидер СРС Војислав Шешељ поручује да шеф Двери Бошко Обрадовић заслужује да буде јавно жигосан зато што је у Скупштину Србије као госта довео хрватског посланика Ивана Пернара, истог оног који је у суботу у центру Загреба учествовао на усташком скупу!

Иван Пернар је протеклог викенда фотографисан како се насмејан шета са усташама који су носили транспаренте „За дом спремни“, позивали на убијање Срба и протеривање лидера Српског националног вијећа Милорада Пуповца!

Тај Пернар је пре тачно месец дана на позив лидера Двери Бошка Обрадовића био гост српског парламента. Обрадовић га је тада чак представио као свог политичког савезника!?!
Противници демократије

Све ово је јако разљутило Шешеља, који цинично каже да се чуди што Бошко Обрадовић у суботу није отишао на усташки скуп у Загреб. Према Шешељевим речима, Обрадовића и Пернара није спојило противљење ЕУ, као што су сами тврдили, већ „тоталитарна клерофашистичка идеологија и противљење парламентарној демократији“.

Кад је Обрадовић у новембру могао да вода Пернара по Скупштини Србије и представља га као „великог српског пријатеља“, могао је и да му узврати посету на том усташком скупу. Пернар је већи усташа од садашњег хрватског режима, а Двери су изникле из „љотићеваца“, па су им погледи на свет слични! У сваком случају, Обрадовића због овога треба јавно жигосати! Нисам за хапшење љотићеваца, иако настављају Мусолинијеву политику, али јесам за оштру критику и јавно жигосање! – подвлачи Шешељ и наглашава да је Обрадовић одговоран јер је сам бирао друштво.

Мени је спочитавао да сам се у Хагу спријатељио са Антом Готовином, што није истина. Дружио сам се са неким Хрватима, али не и са Готовином, јер он није желео да прича о политици, рату и историји. Са њим се могло причати само о Шпанији, спорту и сликарству. Међутим, ја сам у Хагу био принудно, у притвору, и нисам могао да бирам друштво, а Обрадовића нико није тукао по ушима да Пернара доведе у Београд и још га шета по Скупштини! – наглашава Шешељ.

Бошко Обрадовић, на другој страни, јуче је изненада занемео, док његов политички савезник Иван Пернар, упркос објављеним фотографијама, тврди да је „случајно налетео на поворку усташа у центру Загреба и кратко прошетао с њима“ (?!?).

Док смо се мимоилазили, неки од њих почели су да вичу: „Хајде с нама“ и повукли ме у колону. Можда сам шест метара корачао да чујем шта ти људи мисле. Волим људе и волим са свима да попричам. Размена мишљења не значи подршку за политику коју промовишу. Да ме зову из Амбасаде САД, и тамо бих отишао да чујем како мисле… – покушао је да објасни Пернар за портал Индеx.хр.
Лажов и политикант

Коментаришући ову невиђену бруку, потпредседник Скупштине и функционер СНС Игор Бечић истиче да је прави скандал то што је Обрадовић у парламент довео човека који по Загребу виче „За дом спремни“.

– Ово је још један доказ да Обрадовић није никакав патриота, како се лажно представља, већ још један у низу лажова и бедних политиканата који су силом ушли у Скупштину – закључује Бечић.

 

Извор: Информер.рс