loading...
Издвајамо Србија

ШЕШЕЉ О АНКЕТНОМ ОДБОРУ: Не постоји чврста воља да се разреши убиство Ђинђића!

Председник Српске радикалне странке Војислав Шешељ јутрос је истакао да ће се многе афере и убиства у Србији расветлити, уколико се прво крене од атентата на покојног премијера Зорана Ђинђића.

“Очигледно је да не постоји тврда воља режима да се то разреши. Сва сам саслушања прошао и у томе сам био тврђи од многих полицијских службеника, искључујући да сам тукао некога. Ђинђић је против мене поднео кривичну пријаву због одавање државне тајне. А анкетни одбор није формиран, јер су многи умешани у убиство Ђинђића и плаше се да ће то бити откривено. Небојша Човић је ухваћен у многим лажима”, објаснио је лидер радикала.

Шешељ је у јутарњем програму телевизије Пинк демантовао наводе Човића да га је добио на суду.

“Он је процес изгубио и натераћу га да плати”, јасан је Шешељ, који додаје да би за њега била права “посластица” да се са Човићем суочи на телевизијском дуелу.

На питање каква је била улога Велимира Илића у убиству Ђинђића, Шешељ наводи да је Илић “у страху”.

“Након што је дошло до цепања Сурчинског клана на два дела, дошло је и до поделе у “досманлијском” режиму на Коштуничино и Ђинђићево крило. Али они који су били уз Ђинђића му, изгледа, нису баш били одани. Све околности које су се десиле на дан његовог убиства нису баш могле да буду случајне. И неко из Владе има везе са тиме, неко ко је све то организовао. А ја сам о страном фактору одавно говорио”, објашњава он.

Шешељ се осврнуо и на процес који је против њега вођен пред Хашким трибуналом.

“Мислим да сам тамо нешто корисно урадио и опет бих се тамо вратио. А здравствено сам одлично. Видите да сам најистакнутији политичар. Идем два пута недељно на пливање и пливам по два сата и 10 минута. Имао сам рак, али последњи скенер, пре неких месец и по дана, показао је да је мања метастаза нестала, након свих терапија. Прошао сам и хемиотерапију и неке алтернативне методе. Пио сам здраве сокове, витаминске препарате, витамин Б17, аронију… Канабис нисам пробао. Здрав сам човек и спремам се за председничке изборе”, закључио је лидер радикала.

Извор:Курир.рс

loading...