Издвајамо Србија

ШЕШЕЉ ШОКИРАО ПАРЛАМЕНТ: Ово је истина о државном удару у Црној Гори!

Лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ оптужио је данас у Скупштини министтра полиције Небојшу Стефановића и министра спољних послова Ивица Дачић за помагање Милу Ђукановићу у режирању лажног државног удара који му је помогао да се одржи на власти. Шешељ је оптужио БИА да прети људима из Србије који могу да раскринкају читав догађај да морају да ћуте. 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

 

Шешељ је указао да је прошло месец  дана од кад је ухапшена група у Срба у Црној Гори под лажним оптужбама за тероризам, да је троје оптужено за тероризам а тринаест за крминално удруживање. Шешељ је указао да је БИА 19. октобра ухапсила и саслушала саслушала извесног  Чаругу из Нових Бановца и да му је након пуштања запретила да не сме никоме да говори о догађајима у Црној Гори.

– Све што је Чаруга рекао њима рекао је и мени, истог дана га пустили на слободу уз претњу да не сме давати изјаву медијима. Међутим, ја се не бојим и ево шта је Чаруга испричао БИА. Извесни Мирко Велимировић из Зубиног Потока добио је новац да окупља српске патриоте из различитих организација да буду на протесту на Црној Гори. Нико није имао оружје, ни помињао Дикића и овог Синђелића који  је касније одведен да буде сведок сарадник. Они су тамо отишли мирно без намере за било какво насиље, Велимировић их је све навукао – објаснио је Шешељ.

Шешељ је објаснио да чак нису сви ухапшени које је Велимировић одвео, и да су се неки бес проблема вратили без да их је полиција дирала. Шешељ тврди да се Дикић  затекао случајно јер је ишао на Острог због тешке болести.

– Уместо да министри иностранство унутрашњих послова и МУП-а учествују у ракринкавању ове преваре Мила Ђукановића они му помажу  – каже Шешељ и додао да Дачић и Стефановић због тога сносе одговорност за директно учешће у ономе је уперено против Србије и против Русије.

Шешељ је рекао да двојица Руса које режим Мила Ђукановића помиње да су учествовали у наводном државном удару и  не постоје.

– У релевантном времену двојица Руса под тим именом нису били у Србији, сумњам да они и не постоје. Чак и да у Русији постоје људи са  таквим именима и тамо су се налазили то значи да они и нису могли да учествују у никаквом државном удару и да је све лаж – каже Шешељ.

 

Извор: Ослобођење