Издвајамо Србија

ШЕШЕЉ: Вук лаже да је руски човек! Он је плаћеник западних центара моћи!

Лидер радикала Војислав Шешељ упитао је Јеремића одакле му милиони којима финансира своју кампању годинама?

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Лидер радикала Војислав Шешељ позвао је јуче бившег шефа дипломатије Вука Јеремића да објасни одакле му силни милиони којима већ годинама финансира своју кампању.

Шешељ је истовремено оптужио Јеремића да лаже да је руски човек како би прикрио праву истину да је плаћеник западних центара моћи.

Ни вода, ни вино

Шеф СРС каже да Вука не познаје лично, али да је очигледно да је он врло сумњив лик који нема јасну политику и не може да објасни порекло својих пара. Шешељ каже да Јеремић пре него што уђе у изборну трку мора да објасни одакле му слини милиони које је његов „Центар за међународне односе и одржив развој“ (ЦИРСД) добио током кампање за генералног секретара Уједињених нација, али и у претходном периоду.

– Јеремић каже да га Руси подржавају, а ја кажем да он лаже. Он је плаћеник западних и ко зна којих још центара моћи . Они га гурају у кандидатуру за председника Србије да би опослили своје интересе. Вук би морао да објасни како се тај његов ЦИРСД финансира и одакле му силни милиони. Ипак, и поред свега тога, не мислим да ми је озбиљан конкурент. Он је бивши члан ДС, дакле нит је вода, нит је вино – објашњава Шешељ, и додаје да му је несхватљиво то што Јеремић лобира у САД и ЕУ лажно оптужујући Вучића да је „опасни Путинов човек“.

– Можда Јеремић покушава да стекне поверење код Американаца, заборављајући да они користе научне методе у политици. О сваком од нас имају податке у компјутеру за које ни ми сами не знамо и сигурно не чекају Јеремића да им каже ко је Шешељ, а ко Вучић! Изгледа да је тај Јеремић помало и идиот! – закључује Шешељ.

Ни Вук Јеремић ни његови сарадници из ЦИРСД јуче нису желели да коментаришу ове наводе.

Средство Запада

Уредник „Новог стандарда“ Жељко Цвијановићсматра да је Јеремић „средство Запада“ пред председничке изборе.

– Запад гура Јеремићау трку за Андрићев венац како би истерао Вучића на чистац, односно натерао га да се кандидује. Тако би га отерали из уставне моћи и премијерске функције ,а приморали га на „рат“ са Томом и Русима. Индиректно, Вучића тиме стављају на своју западну страну – закључује Цвијановић.

На другој страни Аналитичар Бранко Радун подсећа да је још 2010. године тврдио да је Јеремић „пројекат запада“.

– Прича о њему као руском човеку у влади демократа била је класични спин! Он има неке контакте са Русима, рецимо са Лавровим, али да је њихов човек, подржали би га у кандидатури за генералног секретара УН. Ни на Западу нема јединствену подршку. У САД се мења администрација, а наше демокарте су традиционално биле ближе са Хилари Клинтон него с Трампом – оцењује Радун, уз опаску да су Шешељ и Јеремић најозбиљнији кандидати опозиције на изборима.

Извор:Србија Данас/Информер.рс