Србија

ШОКАНТНЕ ОПТУЖБЕ ВОЈИСЛАВА ШЕШЕЉА: Човић организовао атентат на Ђинђића!

Лидер СРС Војислав Шешељ изнео је шокантне податке о политичкој позадини убиства премијера Зорана Ђинђића – да је у атентат умешан директно његов најближи сарадник, некадашњи потпредседник владе Небојша Човић!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Шешељ каже за Курир да је Служба државне безбедности још 2001. покренула тајну акцију „Мачва“, у којој су дошли до непобитних доказа да је Човић имао контакте с криминалцима из „земунског клана“! Иначе, са акције „Мачва“ још није скинута ознака тајности, а део обимне документације лидер СРС је обелоданио у својој књизи „Мафијашка пудлица Небојша Човић“.

– Са те акције још није скинута ознака тајности и то су документа Удбе. И Ђинђић је био веома заинтересован да се та ствар рашчисти до краја и у међувремену је убијен. Главно клупко се одмотавало до Човића, који је умешан у организацију Ђинђићевог убиства. Енглеска амбасада је захтевала да он буде в. д. председника владе, али то није дао Зоран Живковић – рекао је Шешељ.

Мутне везе

На питање на основу чега може тако нешто да тврди, Шешељ каже:

– На основу чињенице да је био у спрези са „земунцима“, да је наручио убиство извесног Шкрбе, криминалца из Сарајева који је дошао да ради код Човића и полако се одомаћио, заспао у његовој канцеларији. Човић је, осим у организацију убиства Ђинђића, умешан и у стрељање Душана Спасојевића и Милета Луковића Кума. Он је један од оних који су донели одлуку да се убију.

Мићуновић зна више

Упитан да ли за све то што говори има чврсте доказе, Шешељ каже:

– Те се ствари не стављају на папир. А ја самоуверено износим то, па нек ме гоне, кад знам поуздано.

Небојша Човић најпре није хтео да коментарише Шешељеве оптужбе, а онда је кратко поручио:

– По обичају, Шешељ прича глупости, а што се тиче акције „Мачва“, мислим да би у вези с тим више информација могао да вам да професор Драгољуб Мићуновић.

Он није хтео даље да објашњава због чега помиње Мићуновића.

Кривична пријава
МИЛА ЂИНЂИЋ ОПТУЖИЛА ЧОВИЋА

Како је подсетио лидер СРС Војислав Шешељ, адвокат Срђа Поповић поднео је, у име Ђинђићеве покојне мајке Миле и сестре Гордане Филиповић Ђинђић, кривичну пријаву против Човића и лидера НС Велимира Илића. Оне су од тужилаштва тражиле да спроведе истрагу против Човића и Илића, тврдећи да су криви за „непријављивање припрема за извршење кривичног дела напада на уставни поредак“. Како Шешељ тврди, оне су ту пријаву поднеле на основу детаља из акције „Мачва“.

Извор: Курир