Издвајамо Србија

ШОКАНТНО-Багзи ОТКРИО шта је у ноћи између 5. и 6. октобра 2000. причао с ЂИНЂИЋЕМ!

Премијер Зоран Ђинђић никада није у Шилеровој улици где је било седиште Земунског клана.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ову тврдњу изнео је данас Дејан Миленковић Багзи пред судским већем Специјалног суда.

– Ђинђић је био у мојој кући у ноћи између 5. и 6.октобра 2000. године и тада смо разговарали о демонстрацијама – рекао је Миленковиц.

Одговарајући на питања адвоката одбране оптужених за убиство новинара Славка Ћурувије Багзи је казао да је Дуђан Спасојевић Шиптар давао информације о убиствима Земунског клана лидеру СРС Војиславу Шешељу, што је овај касније објављивао наводећи да их је добијао од „лауфера“.

Подсетимо, Миленковић је са тајне локације у суд стигао, како се претпоставља, у блиндираном комбију који је пратило неколико џипова жандармерије и један ауди. Саобраћај у Устаничкој улици био је затворен на кратко док је колона возила из правца улице Франша Депереа ушла на судски паркинг.

Миленковић је иначе већ сведочио у истрази овог процеса. Поред бившег припадника земунског криминалног клана, који је сведок сарадник у процесима за убиство премијера Зорана Ђинђића и против „земунског клана“, у уторак и среду планирано је испитивање бивших високих полицијских функционера Милета Новаковића и Родољуба Миловића.

За убиство Ћурувије оптужени су некадашњи шеф ДБ-а Радомир Марковић, шеф београдског центра ДБ-а Милан Радоњић, припадник тог центра Ратко Ромић и Милан Курак, који се терети као непосредни извршилац убиства.

Извор:Србија Данас/И. Икраш