loading...
Србија

ШОКАНТНО: ХАШИМ ТАЧИ ДОБИО НАГРАДУ ЗА ДОПРИНОС МИРУ!

Хашим Тачи и награда за допринос миру у истој реченици?!

 

Први пут у историји ће некадашњи ратни командант једне терористичке организације моћи да се похвали одликовањем Папске академије „Аццадемиа Бонифициана”, која је косовском председнику доделила награду „Премио Бонифацио” због доприноса миру на КиМ.

Тачи је награду примио, како наводе из његовог кабинета, у Анањи, у Италији, где се и налази ова академија. Он је, додаје се, „изразио срећу што Косово ради на миру у региону, иако још има отворених рана из рата”.

– Косово је данас извор мира и стабилности у региону и народ Косова ће увек бити захвалан на подршци коју је добио у току рата и за изградњу мира у земљи – навео је Тачи.

Поменута награда се, како се наводи из ове академије, додељује личностима које су се истакле својим радом, доприносом и посвећеношћу миру у читавом свету, а међу добитницима су били папа Јован Павле Други, бивши председник Европског парламента, Јержи Карло Бузек, италијанска сенаторка Рита Леви Монталчини, добитница „Нобелове награде“, и бивши италијански премијер Ђулијо Андриоти.

Како наводи Симо Спасић из Удружења убијених и киднапованих Срба, поменутом наградом је „дотучена правда”.
– Кажу да је миротворац, а Тачију су руке крваве до лаката. Он је кључни организатор убистава и отмице људи на КиМ, и ту мислим и на Србе, и на Албанаце, и на Роме… Ова академија је практично постала саучесник у киднаповању и убиствима преко 2.500 људи, и Удружење убијених и киднапованих ће послати протестно писмо, јер је за нас Тачи „предратни, ратни и послератни злочинац” – навео је Спасић за „Ало!”.

 

Извор: Ало.рс

loading...