Издвајамо Србија

СИМОВИЋ ПРОГОВОРИО: Ја, мој брат Александар и Легија знамо ко је наручио убиство Ђинђића…

Припадник „земунског клана“, који је признао да је учествовао у ликвидацији, открио је да он, његов брат Александар и Улемек знају ко је наручио злочин

Милош Симовић, бивши припадник „земунског клана“, који максималну казну од 40 година затвора служи у Забели, такозваном Алкатразу, тврди да, осим њега, све о политичкој позадини атентата на премијера Зорана Ђинђића знају и његов брат Александар, као и Милорад Улемек Легија!

У протеклих пет година, Симовић је више пута пред судом поновио да не постоји политичка воља да се оно што је већ саопштио тужилаштву истражи до краја. Симовић, који је признао да је његов задатак био да прати кретање премијера, рекао је да је политичка позадина била позната и покојним вођама клана Душану Спасојевићу и Милету Луковићу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Боји се за себе

– Само ми знамо ко стоји иза тога, али о томе не могу да говорим јавно да не бих угрозио сопствену безбедност. О убиству Ђинђића сам разговарао са тужилаштвом и на њима је да се суоче са истином – рекао је Симовић у свом исказу.

„Земунац“, који служи казну у најстрожем режиму и не може да има контакт ни са ким осим са породицом и адвокатима, тврди и да зна да је било политичких опструкција да се обустави истрага о политичкој позадини, као и да је разочаран због тога што поступак никада није покренут.
– Још крајем 2010, када сам се предао, обавио сам разговор са представницима тужилаштва и тада сам им рекао који је политичар наручио убиство премијера. Мислио сам да их интересује истина о томе, јер мене само и занима да се открије истина. Ако се они плаше да поведу истрагу против политичара, не желим ни ја да се излажем, моја породица је напољу – изјавио је овај припадник „земунског клана“, који није крио да је разочаран због тога.

Сведоци: Ћоки наручилац

Интересантно је да је он на суђењу тражио суочење са сведоком-сарадником Дејаном Миленковићем Багзијем, за ког је рекао да није говорио истину. Међутим, управо је Багзи Небојшу Човића означио као наручиоца убиства, док Симовић никада јавно није изговорио име наручиоца, али га је ословио надимком Ћоки.
– Задатке сам добијао од Душана Спасојевића и моја улога је била да пратим премијера и о томе извештавам Спасојевића, као и да будем курир између шефова клана и „још неких људи“. Тада сам имао 23 године. Ђинђићево убиство је за мене било као и свако друго убиство. – рекао је тада овај „земунац“.

Бивши начелник УБПОК Боро Бањац
НИСУ НАМ ДАЛИ ДА САСЛУШАМО ЛЕГИЈУ

Боро Бањац, тадашњи начелник Управе за борбу против организованог криминала, на питање да ли и после 13 година сумња да је умешан неко од Ђинђићевих најближих сарадника, каже:
– Не знам, али је занимљиво да је с Легијином предајом све затворено. Неки политичари, али и високопозиционирани људи у полицији, никоме од нас нису дали да причамо с њим, а управо је он био последња карика коју смо могли да испитамо. Истина је и да је Ђинђић имао неко своје обезбеђење, али не бих о томе. Када сад размишљам, сигуран сам да би га Сента Миленковић боље заштитио.

АНКЕТНИ ОДБОР

Очекује се да ће ове недеље председница парламента Маја Гојковић ставити на дневни ред иницијативу за расветљавање убиства

 

Извор: Курир