Издвајамо Србија

СКАНДАЛОЗНА ИЗЈАВА АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА: Ево шта је поручио војницима који протестују!

Нека протестују колико хоће, нека прете контејнерима, бацањем у реку, али пара нема више од оног што смо поделили, поручио је премијер Александар Вучић војном и полицијском синдикату који су данас протестовали испред зграде владе.

Вучић је након обиласка градилишта Београда на води, одговарајући на питања новинара, рекао да су ти што сада протестују могли да бирају повећање плате од пет одсто, или једнократну исплату од 20 или 30 хиљада динара, али су хтели и једно и друго, што, додао је, није могуће.

„Добили су пет одсто повећање плата, ако ви имате да им исплатите, ако Американци имају, одлично. У среду су разговарали с министром и нису се договорили. Сада могу да прете везивањем, бацањем у реку, контејнерима, али тих пара нема, пет посто је више него прошле године“, рекао је Вучић, приметивши да му није сасвим јасно зашто су се сада унервозили, а затим додао, „вероватно има неки политички разлог“.

Ја, напротив, нећу да попуштам, додао је, моје је да чувам новчаник грађана Србије и „ако им се не свиђа нека изађу из јавне управе и раде шта год да зараде више, с тим немам никакав проблем“.

Војни и полицијски синдикати одржали су данас у пет до 12 протест испред зграде владе чиме су, како су навели, желели да укажу на проблеме припадника снага безбедности.

 

Извор: Танјуг