Издвајамо Србија

СКАНДАЛОЗНО ИГНОРИСАЊЕ ЂОКОВИЋА: Новакови грен слемови изостављењи са листе Најбоље у 2016(ВИДЕО)

Један од најпрестижнијих и најутицајнијих специјализованих портала „Теннис цханнел“ направио је листу најбољих тениских момената у 2016. години.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Скандалозно, и тешко за поверовати, је чињеница да се на листи нису нашла два грен слема које је Ђоковић освојио у 2016. години и тиме постао први играч који је после скоро 40 година везао сва четири грен слема. Поготово имајући у виду да је Ђоковић први пут у каријери освојио Ролан Гарос.

Подсетимо, српски тенисер је освојио Аустралијан опен и Ролан Гарос у години на измаку, док је 2015. годину завршио са трофејом на Вимблдону и УС Опену.

Иако су многи истицали да су четири грен слема у низу један од највећих остварења неког тенисера икада у историји овог спорта, то није било довољно да се нађу на овој листи.

Врх листе заузима Енди Мареј, односно чињеница да је први пут у каријери постао светски играч број један и да је први Британац у мушкој каријери који је у Опен ери освојио грен слем.

На листи се налази Анђелика Кербер која је освојила свој први грен слем трофеј на Аустралијан опену.

https://youtu.be/h8A7rxVDQ3A

Ту је и крај „велике четворке“, односно пад на листи Роџера Федерера и Рафаела Надала. Истиче се и да Надал није играо ниједно четвртфинале на највећим турнирима током 2016. године.

Као један од момената који су обележили 2016. годину је у победа Доминике Цибулкове над Анђеликом Кербер у финалу завршног WТА шампионата.

„Теннис цханнел“ је у ранијој ретроспективи 2016. године споменуо Новаково освајање Ролан Гароса као јединог грен слема који му је недостајао у каријери, али је тешко поверовати да такав догађај није један од оних који је обележио годину на измаку.

Извор:Курир спорт