Свет

СКАНДАЛОЗНО! „Њујорк дејли њуз“: Убиство руског амбасадора требало да се деси раније

„Убиство руског амбасадора у Турској Андреја Карлова није било терористички напад, већ ‘одмазда за злочине Владимира Путина’ у Сирији“, сматра колумниста листа „Њујорк дејли њуз“ Герш Кунтцман.
Аутор текста наводи да не „лије сузе“ за руским амбасадором и изненађен је што се убиство није десило пре неколико месеци. Колумниста сматра да је Карлов био „отелотворење“ политике у оквиру које су „бацане бомбе које су убијале децу“, „авиони уништавали цео град“, а „сиријски лудак“ Башар ал Асад добијао помоц́ у својој крвавој кампањи.

„Сада је правда задовољена“, пише колумниста. Новинар упоређује терористички напад у Анкари са убиством немачког дипломате Ернста фом Рата у Паризу 1938. године.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Дипломата којег је упуцао јеврејски студент наравно није био невина жртва. Он је у очима многих био оличење Хитлерових злочина, геноцида, антисемитизма и агресије која је наткривала свет“, наставља аутор.

Кунтцман истиче да Карлов није био дипломата у Турској, вец́ „војник“, и није битно где је убијен, „на бојном пољу у Алепу или у галерији у Анкари“.

„Његов убица такође је био војник – не терориста, вец́ војник. Терористи убијају невине људе, газе камионом Божиц́не сајмове или се у авионима закуцавају у небодере. Војници убијају исте такве војнике“, пише Кунтцсман.

Андреј Карлов убијен је у понедељак на отварању изложбе у Анкари. Убица је испалио неколико хитаца у леђа руског амбасадора, а ране су биле фаталне. Нападач је ликвидиран у акцији полиције. Многе државе осудиле су убиство амбасадора, а руско Министарство спољних послова квалификује инцидент као терористички напад.

Извор: Sputniknews.com/ Vestionline