Србија

СНС: Јеремићу, кажи истину о гардистима!

Српска напредна странка позвала је Вука Јеремића да каже истину о убијеним гардистима, која му је, тврде у тој странци, добро позната, а његово јавно иступање критикују због „огромне количине агресије, надмености и бахатости“

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Јер, тврде у СНС, Јеремић је, уместо истине о страдању правих жртава, Јаковљевића и Миловановића, грађанима изнео лажи о наводном хапшењу, а од себе покушао да направи жртву, „као да је његов страх од суочавања са истином и измишљеног хапшења, важнији од два изгубљена живота“.

Јеремић је, како се наводи у саопштењу, показао и да је Александар Вучић све време говорио истину, а да он нема одговор ни на једно питање.
„Вук Јеремић је, најзад, показао и да је прави изданак продаваца магле из Демократске странке, јер је изгледа и он, попут неких његових колега, супротно свим законима физике, био на два различита места истовремено. Док су они били истовремено у Београду и Бодруму, односно у Београду и Солуну, Јеремић је, како се чини из његових излагања, истовремено био и у Србији, и у САД“, наводи СНС и позива Јеремића још једном да каже шта зна о случају о којем је питан.
А то како је Јеремић, обичан војник на цивилном служењу рока у кабинету Бориса Тадића, пре начелника Геленарштаба знао за цео случај, остаје да се утврди, закључује СНС.

Јеремић је јутрос гостујући на Н1 рекао да је све што је имао да каже о „случају гардисти“ рекао полицији и да му се чини да је то на неки начин покушај да се он одврати од тога да се укључи у политички живот.
Он, како је навео, о самом догађају нема много информација, осим да се догодила трагедија, а после тога су се, додао је, појавиле злонамерне интерпретације, па су чак и неки високи државни функционети то коментарисали.

 

Извор: Tanjug