Издвајамо Србија

СНС на Косову и Метохији прекида сарадњу са Вулиновом странком!

Покрајински посланици из редова Покрета социјалиста су, радећи иза леђа Српској напредној странци, за шаку албанског новца продали интересе српског народа и нанели несагледиву штету државним и националним интересима, пише у саопштењу

Општински одбори Српске напредне странке на Косову и Метохији осуђују договор дела посланика Српске листе из редова Покрета социјалиста са косовским премијером Исом Мустафом, који је резултирао сменом министра Љубомира Марића, члана и функционера СНС и инсталирањем, како пише у саопштењу, компромитоване и некомпетентне и Приштини лојалне особе на ту функцију.

У саопштењу се додаје да је Љубомир Марић свој посао обављао часно, поштено и био у сталној консултацији са својом државом и народом.

Покрајински посланици из редова Покрета социјалиста су, радећи иза леђа Српској напредној странци, која ужива убедљиво највећу подршку наших сународника на Косову и Метохији, за шаку албанског новца продали интересе српског народа и нанели несагледиву штету државним и националним интересима.

Српска напредне странка на КиМ и њени представници унутар Српске листе сматрају да је именовање недоличне особе на место министра за администрацију и локалну самоуправу, иза леђа легитимним представницима државе Србије и Срба на КиМ, и у тренутку када Срби због покушаја отимања Трепче и блокаде споразума о ЗСО бојкотују седнице и друге активности владе у Приштини, акт продаје државних и националних интереса, који далеко превазилази уобичајене страначке размирице и који је увреда за сваког пристојног Србина и Српкињу.

Упозоравамо јавност да договор Мустафе и посланика из редова Покрета социјалиста подразумева, осим смене српског и именовања Приштини лојалног министра, и отворену трговину подршком ове групе формирању тзв. Војске Косова, која би била супротстављена Србији, и демаркацији тзв. независне државе Косово са Црном Гором.

– Ми, разуме се, не признајемо ништа што је проистекло из издајничког договора посланика Покрета социјалиста и Исе Мустафе, па ни новопостављену министарку, која се, прихватајући функцију упркос директном позиву овлашћених представника државе Србије, придружила блоку албанских политичких партија – пише у саопштењу.

Општински одбори Српске напредне странке на Косову и Метохији прекидају сваку сарадњу са Покретом социјалиста на КиМ и предузеће све кораке како би се неутралисала штета коју та минорна група политичких профитера наноси снази и јединству српског народа на Космету стоји на крају саопштења.

Подсећамо, пре неколико дана Мустафа је сменио Марића а на његово место именовао Мирјану Јевтић.

Извор:Телеграф.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

децембар 2016.
П У С Ч П С Н
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031