Издвајамо Свет

Специјалци ликвидирали ТУРСКОГ ПОЛИЦАЈЦА, који је убио РУСКОГ АМБАСАДОРА (УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО/ФОТО)

Турски медији потврдили су да је атентатор на руског амбасадора Андреја Карлова извршио припадник турске полиције.

ЦЕО ВИДЕО:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Званичници Анкаре потврдили су вечерас да је убица руског амбасадора идентификован као турски полицајац. То је изјавио градоначелник Анкаре Мелих Гокчек.“Нападач је полицајац“, објавио је градоначелник на Твитеру.Лист „Јени Сафак“ је на сајту објавио да је нападач са иницијалима М.М.А. био у јединици за разбијање демонстрација у Анкари.

Агенција Ројтерс је, позивајући се на неименоване безбедносне изворе, јавила да у време напада тај полицајац није био на дужности.Турски медији преносе да је нападач убијен убрзо након напада.

Министарство спољних послова Русије је раније саопштило да је руски амбасадор рањен након што је непознати наоружани нападач упао у галерију у којој је он присуствовао отварању руске изложбе фотографија „Русија очима Турака“.

Тас с јавља, позивајући се на очевице, да је нападач узвикнуо „Склањајте се одавде“.АФП преноси, позивајући се на очевица, да је нападач узвикнуо „Освета за Алеп“, док фоторепортер агенције АП тврди да је мушкарац у оделу и кравати узвикнуо „Алаху акбар“ пре него што је испалио најмање осам метака.

Америчка агенција додаје да је нападач рекао и неколико речи на руском и оборио неколико изложених фотографија. Ројтерс наводи да је нападач у галерију ушао показавши полицијску пропусницу.

На интернету су се убрзо појавиле и фотографије на којима се види атентатор како носи униформу турке полиције.

 

Извор: Курир