Издвајамо Регион

СПРЕМА СЕ ХАОС У МАКЕДОНИЈИ! Груевски објавио рат НВО уз поруку да Американци неће управљати Македонијом!

ВМРО-ДПМНЕ неће признати прекрајање изборне воље грађана и евентуално понављање избора, изјавио је вечерас лидер те странке Никола Груевски у обраћању својим присталицама које се већ трећи дан заредом окупљају испред седиште Државне изборне комисије (ДИК).

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он их је обавестио да је извршни одбор ВМРО-ДПМНЕ донео проглас у којем се каже да ДИК доноси незаконите одлуке са циљем изигравања изборне воље народа.

„Рад ДИК се претворио у пародију“, рекао је Груевски и додао да има информације да се на неке чланове Комисије врши притисак како би се постигао „постизборни инжењеринг и фалсификовање изборне воље грађана“.

ДИК је у петак, након приговора, поништио резултате гласања на једном бирачком месту и наложила понављање избора на том месту. Поновљено гласање на бирачком месту са само 800 бирача у Гостивару могло би евентуално да промени резултат избора, с обзиром на то да је он веома тесан – 51:49 посланика, у корист владајуће ВМРО-ДПМНЕ.

Груевски је напоменуо да Управни суд може да коригује неке незаконите одлуке, те да нико нема право да утиче на одлуке тог суда, а да, уколико и Управни суд подлегне притисцима, ВМРО-ДПМНЕ то неће прихватити.

Према његовим речима, ВМРО-ДПМНЕ неће учествовати у понављању избора и неће признати евентуално измењене резултате, пренела је Нова ТВ.

„Нећемо дозволити криминалцу (Зорану) Заеву да формира владу са фалсификованом вољом грађана Македоније“, поручио је Груевски, говорећи о лидеру социјалдемократа.

Према његовим речима, ВРМО-ДПМНЕ неће дозволити функционисање институција са фалсификованом вољом и без легитимитета грађана.

„Држава мора суверено да доноси одлуке. Неки амбасадори почели су превише да се мешају у унутрашњу политику земље и то мора да престане. Остајемо, наравно, отворени за комуникацију са свим амбасадорима у нашој земљи. ВМРО-ДПМНЕ неће дозволити даље мешање страних амбасадора унутрашње ствари земље и захтева од њих да остану у оквиру својих дипломатских мандата“, нагласио је Груевски.

Додао је да он и његова партија више неће учествовати у преговорима са учешћем страних амбасадора и представника других држава на којима би се доносиле одлуке које су у надлежности само представника које бира македонски народ.

Додатно је нагласио да „неки независни представници у ДИК нису независни“ и наставио:

„Државна изборна комисија је донела незаконите одлуке ради изигравања изборне воље грађана. Рад ДИК се претворио у пародију. Имамо информације да су се у тај рад умешали неки страни представници да б извршили утицај на неке чланове ДИК да би створили претпоставке за постизборни инжењеринг и фалсификовање изборне воље грађана“.

Лидер ВМРО-ДПМНЕ објавио је да је његова партија била и да остаје прозападна и да њени циљеви остају – улазак Македоније у ЕУ и НАТО.

Подвукао је да жели и „стратешко пријатељство са Сједињеним Државама“.

 

Извор: Танјуг/Факти.орг