Русија

СПРЕМНИ И ЗА НАЈГОРИ СЦЕНАРИО: Министарство одбране открива планове руске војске!

Председник Владимир Путин је недавно рекао војним командантима на годишњем састанку на крају године да је Русија сада јача од било ког потенцијалног агресора.

Његове изјаве су биле више од самог хвалисања;

Loading...

Као што је његова интервенција у Сирији показала, Русија је у последних неколико година ревитализовала своју борбену способност. Транформисала је оно што је, на крају Хладног рата, било застарело и неефикасно у ефикасне и много стручније борбене снаге данас.

Шта више, надоградња руских оружаних снага ће се наставити и у погледу квалитета оружја и обуке. Како један извештај открива, Русија неће почивати на ловорикама. Са континуираним ојачавањем НАТО снага на њиховим границама, она нема много избора осим да се припреми за најгори сценарио.

Министарство одбране открива планове руске војске за наредну годину

Руска војска ће добити више од 900 тенкова и оклопних возила и 170 авиона у 2017. години, рекао је министар одбране, генерал армије Сергеј Шојгу, на завршном састанку одбора министарства.

“Задатак је да се обезбедни испорука 905 тенкова и савремених оклопних возила, направити 170 нових и унапредити оперативне авионе у Ваздушно-космичким снагама и поморској авијацији. Поново наоружати ракетне пукове са С-400 системима. Начинити оперативним осам површинских бродова и девет борбених бродова у морнарици, и доставити четири Бал и Бастион ракетних комплекса приобалној одбрамбеној војсци. Поставити три радарске станице високе спремности на борбене дужности у Јенисејск, Орск и Барнаул,“ рекао је министар одбране говорећи о плановима министарства.

Ваздушно-космичке снаге Руске Федерације су спремне да приме пет модернизованих стратешких бомбардера у 2017. години, рекао је минисар одбране.

Постоје планови да “операционализује пет модернизованих стратешких ваздушних система,“ додао је он.

Пукови стратешких снага

Три пука наоружана са модерним ракетним системима ће преузети дужност у руским стратешким ракетним снагама у 2017. години.

“За стратешке нуклеарне снаге, задатак је да ставе три ракетна пука наружана са модерним ракетним системима на борбену дужност у стратешким ракетним снагама,“ рекао је министар одбране.

Шест пукова наоружани са Yарс ИЦБМ су преузели борбену дужност у 2015. години и још четири су стављена на борбену дужност у 2016. години.

Руске ваздухопловне снаге су добиле скоро 250 авиона у 2015. години, а планови за 2016. годину су предвиђали испоруку од око 200 авиона, укључујући и девет модернизованих стратешких бомбардера. 2016. године је руско Министарство одбраде поново наоружало пет пукова са С-400 противавионским ракетним системима, а 24 ратна брода и пловна објекта и две подморнице су се придружиле руској морнарици.

Начелник руског генералштаба, Валериј Герасимов, је раније изјавио да је Министарство одбране планирало да годишње купује око 200 авиона и хеликоптера, до 30 ратних бродова, пловила и подморница, као и до 600 комада оклопа.

Руско Министарство одбране намерава да ојача своје трупе у западним, југозападним и арктичким областима наредне године:

“Предузети мере да се ојачају војне групе у западним, југозападним и арктичким стратешким областима, како би били сигурни да су уговори одбране постављени и испуњени на време.“

Црноморска флота ће примити три подморнице

Руска Црноморска флота ће добити три нове подморнице и две фрегате наредне године, рекао је у четвртак командант флоте Александар Витко.

“2017. године ћемо примити три подморнице и две фрегате,“ рекао је командант новинарима на састанку проширеног одбора руског Министарства одбране у Москви.

Командант је рекао ове две од ових подморница имале имена Краснодар и Стари Оскол.

“Нови бродови стижу у флоту. Ове године смо примили око 30 бродова и пловних објеката, од којих су десет борбени бродови и чамци,“ рекао је командант.

Успостављена је нова формација приобалне одбрамбене војске у Црноморској флоти ове године, рекао је командант.

Извор: Webtribune.rs
Loading...
loading...
loading...