Србија

СРАМОТА! ХАГ СМЕШТА МЛАДИЋУ: Траже доживотну робију и оптужују га да је из хобија убијао људе

Хашки тужиоци јуче су на почетку излагања завршних речи на суђењу генералу Ратку Младићу, затражили доживотну робију за бившег команданта Војске РС.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Хашки тужиоци јуче су на почетку излагања завршних речи на суђењу генералу Ратку Младићу, затражили доживотну робију за бившег команданта Војске РС, и то на основу монструозне лажи да су Срби током рата у БиХ организовано силовали и стрељали бошњачку децу! Тужиоци Младићу приписују и изјаву у којој каже да је из хобија убијао људе по Сарајеву!?!

Тужилац Ален Тигер рекао је јуче да је генерал Младић одговоран за удружени злочиначки подухват којим је хтео да створи Велику Србију на територији БиХ, са што мање „муслиманских и хрватских непријатеља“.

Младићеви војници, каже Тигер, силом су мењали етничку слику о БиХ о чему говори закључак тадашњег известиоца УН Тадеуша Мазовјецког да „етничко чишћење није последица рата, већ циљ који се постиже убиствима и силовањима“.

– Младић је то дефинисао директивом из 1993. да се непријатељске снаге морају истерати са циљевимаСледеће године је изјавио да се мора испунити кључни задатак протеривања муслимана из Сребренице. Говорио је да је његова брига да муслимани нестану и био је централна фигура у масакру над хиљадама муслимана- истакао је Тигер.

Као доказ наводне злочиначке намере тужилац је рекао да је Младић на дан заузиманај Сребренице изјавио да је дошао дан за „освету Турцима“.

– Недуго затим , око 7.000 мушкараца и дечака од којих су неки имали 12 година убијано је. Сарајево је било под чекићем Младићеве војске која је гранатирала и снајперисала град.

Циљ је био да рашири терор међу цивилима…

Додатни доказ, наводи Тигер, представља снимак Младићевог разговора са српским исељеником из Канаде у ком генерал наводно каже: У Подрињу смо све Турке помлатили. Давно би њих нестало да их не чувају. Кад год дођем у Сарајево, неког убијем успут…

И док у канцеларији Хашког тужилаштва у Београду јуче нису хтели да коментаришу ове наводе, а никакав коментар нисмо добили ни у Влади Србије, пуковник у пензији Веселин Шљиванчанин, који је и сам жртва хашког терора, каже да је позната антисрпска политика суда.

– Тамо су ослобођени многи Бошњаци, Хрвати, Албанци, а Срби као што видимо иамју сасвим д ругачији третман. Био сам, сећам се, почетком 90-их у Охриду кад су се састали Милошевић и Изетбеговић. Милошевић је тада предложио да престану да се убијају и одмах нађу решење, а Изетбеговић је одговорио да мора да сачека Туђмана… Та двојица најкрволочнијих злочинаца никад нису кажњена и зато се сада Младићу свашта ставља на терет! Песимиста сам по питању пресуде- упозорава Шљиванчанин

Адвокат Боривоје Боровић сматра да је Младићеву одбрану требало раније спремити.

– После случаја „Милошевић“ Младићево суђење је вероватно најважније по судбину наше државе. Зато је држава морала више да помогне спремање одбране. Онда би ствари биле много другачије. Овако, велики сам песимиста и мсилим да ће Младић добити доживотну казну – закључује Боровић.

 

Извор: Srbija danas/ Informer