loading...
Србија

СРПСКИ МИГОВИ СМРТ ЗА ХРВАТЕ! Откривамо прави разлог страшне панике која је завладала Загребом!

МиГ-29 (Фото: Јутјуб)
Наши нови ‘мигови 29’ биће опремљени најновијим радарским системом ‘жук-м’, који непријатељске авионе открива на 120 км и омогућава да ракетама буду срушени са чак 25 км! Хрватски ловци наше ‘мигове’ могу да виде са 20 км, а домет њихових ракета је тек шест километара!

Хрватски генерали налазе се у страшној паници пошто им је стигла потврда да ће нови српски ‘мигови 29’ бити опремљени најсавременијим руским радарским системом ‘жук-м’!
Овај модерни систем непријатељске авионе открива на 120 километара и омогућава да савременим ВВР ракетама буду елиминисани са чак 25 километара раздаљине!
Истовремено, застарели ловци ‘миг 21’, којима располаже хрватска војска, имају радаре који ‘виде’ до 20 километара, док ракетама могу да гађају на свега шест километара удаљености!
Зна се ко је газда
Саговорници Информера кажу да је Хрватима сада сасвим јасно ко је газда на небу и да су зато пожурили да најаве куповину авиона.
– После набавке ‘мигова 29’, српско ратно ваздухопловство постаје ‘апсолутни господар’ неба бивше Југославије и хрватским генералима је то кристално јасно. Они су зато дигли страшну узбуну у Загребу и буквално натерали председницу Колинду Грабар Китаровић да одмах најави куповину нове ескадриле западних војних авиона – каже за Информер дипломатски извор близак хрватској амбасади у Београду.
Његове речи посредно потврђује и један од највиших функционера Министарства одбране, који је инсистирао на анонимности.
– Морате знати да садашњи хрватски ловци наше авионе могу да виде тек када им приђу на само 20 километара, док је домет њихових ракета свега шест километара. Па онда упоредите то са ових наших 120 и 25 километара, колико ћемо имати кад добијемо “жук”… Потпуно је јасно да нам Хрвати нису ни до колена и да не смеју више ни да помисле да ударе на Србију. С тим што сада имају могу само евентуално да ударе на Републику Српску, а и то само под условом да се Србија не умеша – објашњава наш извор и додаје да радарски систем “жук-м” тренутно поред Русије користи још само Белорусија.
То што смо добили најновији радарски систем, најсавременију руску војну технологију, то само доказује колико су добри односи Србије и Русије и колико је велико међусобно поверење нашег премијера Вучића и руског председника Путина…
Иначе, да су Хрвати у великом страху од српских ‘мигова 29’, најбоље потврђује најава председнице Колинде Грабар Китаровић да ће Загреб набавити нову борбену ескадрилу и америчке транспортне хеликоптере “блек хоук”.
На то не гледам као на трку у наоружању Србије и Хрватске. А на набавку “мигова 29” гледам као на легитимну потребу Србије да осигура одбрану свог ваздушног простора. Хрватској је намера да се у војним набавкама води властитим потребама. Дакле, набавка западне војне технологије из САД није усмерена против Србије, већ је усмерена против било каквог угрожавања које би се могло појавити у односу на Хрватску и хрватску територију, објаснила је, прилично неуверљиво, Китаровићева за празнични “Вечерњи лист”.
На другој страни, министар за рад у Влади Србије Александар Вулин пита зашто Хрватска, као чланица НАТО, набавља ново оружје када би је Алијанса свакако заштитила ако би је сутра неко напао.
– Хрватска је чланица најмоћнијег и највећег војног савеза на планети и окружена је или војнонеутралним земљама или оним које немају никакву војну снагу. За кога јој треба оружје, кога планира да нападне!? Претпостављам да неће нападати чланице НАТО, па онда да видимо ко преостаје… – запитао је Вулин.
– Једноставно, није реч о истим категоријама. Ако они то представљају као одговор на наше “мигове”, онда је то због дневне политике и нема везе са реалношћу. То су добри хеликоптери, али је њихово дејство ограничено на вертикални маневар и пружање подршке копненим снагама и никако не могу да парирају ловцима које ми добијамо – наводи Малиновић.
Није им више свеједно
Уредник портала “Танго сикс” Петар Војиновић каже да је Хрватска одавно планирала набавку “блек хоук” хеликоптера, али да ће је јачање српске авијације свакако натерати на нове аранжмане.
– После договора Москве и Београда вероватно ће Хрватска сада озбиљније кренути у набавку вишенаменских авиона – тврди Војиновић.

Извор: B. VUKČEVIĆ/Informer