Издвајамо Свет

Становници Алепа славе ослобођење града од терориста (ВИДЕО)

Становници сиријског града Алепа изашли су на улице града уочи званичног објављивања ослобођења источних четврти од терориста, рекли су очевици дописнику агенције „Спутњик“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Тренутно је на улицама града много људи, без обзира на кишу, свуда је застој у саобраћају. Људи се грле и честитају једни другима ослобађање града. Чују се пуцњеви у ваздух у част победе“, рекао је један од становника града.

Масовно славље у Алепу преноси се на практично свим државним телевизијама у Сирији.

Раније је лидер партије Бас у Алепу Ахмад Салех саопштио да је до званичног објављивања о ослобођењу Алепа од терориста остало неколико сати.

Из штаба припадника самоодбране града раније је саопштено да сиријској војсци и савезничким снагама остаје да очисте од терориста три мале четврти да би објавиле потпуно ослобођење Алепа.

„Практично је до објаве о ослобођењу Алепа остало да се очисте три четврти града: Каљаси, Машхад и Ансари. Када се тамо заврше борбе, може са сигурношц́у да изјавимо да је град у потпуности под контролом сиријске војске“, рекли су у штабу.

Према подацима припадника самоодбране, у понедељак је уништено последње велико упориште терориста у источном Алепу. Укупно је за 24 часа ослобођено шест градских четврти.

 

 

Извор: rs.sputniknews.com