Издвајамо Србија

СТЕФАНОВИЋ: Јанковић штити само оне грађане који мисле као он – ТО ГОВОРИ О ЊЕГОВОМ МОРАЛУ!

Фото: Јутјуб

Потпредседник Владе Србије Небојша Стефановић рекао је данас, поводом најаве Заштитника грађана Саше Јанковића да ће се кандидовати на председничким изборима, да то није ништа ново и истакао да је сада и потпуно јасно да он заступа интересе свих грађана Србије

– Он је већ у кампањи и од тог тренутка мислим да он већ дуго не обавља функцију Заштитника грађана и бави се искључиво политиком. Након формалног најавиљивања кандидатуре потпуно је јасно да имате политичку агенду и циљ и да не заступате све грађане, већ оне који се слажу са неком вашом политичком идејом и политичким циљем – рекао је Стефановић новинарима у Београду.

Он је рекао да не види како Јанковић може да буде ефикасан Заштитник грађана ако се бави политиком.

– Али то је ствар морала Саше Јанковића и његове перцепције како он жели да се бави тим послом – рекао је Стефановић.

Када је реч о СНС, Стефановић је рекао да се та странка још не бави политичком кампањом и подсетио да је премијер изјавио да има још много тога да се уради.

– Ради се на много фронтова, хоћемо да људи у Србији живе квалитетније и боље – поручио је Стефановић истичући да “од великих и празних прича нема, вајде већ само од рада”.

Упитан да ли сматра да Јанковић треба да поднесе оставку, Стефановић је рекао да он о томе не одлучује, већ да сматра да Јанковић не обавља добро свој посао.

– Мислим да неко ко се бави политиком сваког дана и држи политичке говоре и трибине није добар Заштитник грађана – рекао је Стефановић.

Он је додао да свако има право да се бави политичком кампањом, али да не може користити функцију која по Уставу не сме да се бави политиком.

– Можете, али то онда није морално и више говори о Јанковићу – рекао је Стефановић.

Извор:Танјуг

loading...
Loading...