loading...
Издвајамо Србија

СТИГАО КАРИЋ! НА ДОЧЕКУ УЗ ШЉИВОВИЦУ ПОРУЧИО: “Бићу слуга власти, нећу се бавити политиком” (ВИДЕО)

Српски бизнисмен и лидер Покрета снага Србије Богољуб Карић слетео је на аеродром “Никола Тесла” у Београду, вративши се тако у Србију после читавих 11 година

Лидер Покрета снага Србије и власник БК групе Богољуб Карић вратио се данас у Србију после 11 година, пошто је обустављена истрага против њега и укинута потерница.

Приватни авион из Москве с Карићем је на београдски аеродром “Никола Тесла” слетео око 14 часова.

На аеродрому су га дочекали чланови његове породице, пријатељи, грађани, представници медија, деца у српским народним ношњама ношњи са сољу и погачом.

Карић је новинарима на Аеродрому рекао да нема намеру да се бави политиком, ни да буде део власти, већ “слуга” који ће им помоћи да запосле грађане Србије.

Он је казао да нема намеру да се кандидује за председника Србије, али да је сигуран да нема конкуренцију и да би могао да “заузме тај канабе”.

“Али, има нешто боље од тога: да запослимо Србију – то је највеће канабе које треба Богољубу и, ако дају Богољубу могућност да запосли народ, ја ћу бити слуга најбољи, а они министри. Ако то успеју да схвате, ја ћу бити слуга број један”, рекао је Карић.

Он је казао и да о томе није разговарао с председником Владе Србије Александром Вучићем, да га није упознао и да да је видео само на телевизији.

Како је додао, “ако му затребам, зна где сам, зваће ме”.

О имовини која му је одузета, рекао је да неће тражити ништа, али да очекује да власт, ако је “нормална”, то питање реши у складу са међународним резолуцијама.

“Ја не тражим ништа, али очекујем да власт буде ревносна и поштује правила ЕУ и обештети оштећене. Мени не треба ништа Направио сам 15 Мобтела ван Србије”, рекао је он.

Карић је истакао да му је потребно да докаже ко је крив и ко је “покушао да уништи једну српску породицу”, “прву приватну југословенску фирму и отме имовину”, оптуживши тадашњег премијера Војислава Коштуницу.

Рекао је да је узбуђен због повратка у Србију и наздравио је домаћом шљивовицом коју је донео његов брат Сретен Карић.

Конференција није прошла ни без помињања зелене салате, за коју је рекао да је то “капитал који може да се производи у Србији и извози”, да то могу “све српске домаћице и домаћини”.

На дочеку Карића било је и свештеника.

Виши суд у Београду 26. децембра наредио повлачење потернице која је била расписана за власником БК групе Богољубом Карићем.

У понедељак је и Тужилаштво за организовани криминал донело наредбу којом је обустављена истрага против Богољуба Карића и још четворо осумњичених за злоупотребу положаја у предузећу “Мобтел”.

Нећу се кандидовати за председника Србије

* Шта ћете рећи Млађану Динкићу када га први пут сретнете?

– Ништа. Бићемо цивилизовани. Свираћу му гитару. Ја да свирам, а он да игра.

* А Војиславу Коштуници?

– Са њим ће се срести мој тим. Он, коначно, мора да одговори на питање како је и зашто је дозволио да се уништи и ликвидира прва југословенска и српска породична компанија, с традицијом дугом 45 година. Подсетићу да је то изазвало отпуштање 12.000 радника.

* Да ли ћете се вратити политици?

– Не намеравам да се политички активирам, нити да се кандидујем на предстојећим изборима за председника Србије.

 

Извор: Новости.рс/Танјуг/Србија јавља

loading...