Издвајамо Србија

ТЕХНИЧАР ИЗ САНИТЕТА ОТКРИО ИСТИНУ О МАЛОМ РАДЕНКУ: Описао је тачно како је дечак изгледао кад је послат за Београд

– Изјава техничара је још један у низу доказа како су мог Раденка лечили лекари из Лознице – рекао је отац дечака

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Раденко Никодиновић (8) из Козјака код Лознице на Институт за мајку и дете у Београду послат је у веома лосем стању, са тешком клиничком сликом – рекао је јуче на саслушању у лозничком тужилаштву медицински техничар који је био дечакова пратња у санитету до Београда.

Према речима Информеровог извора из истраге, изјаве јучерашњих сведока јасно указују на то да су све повреде и компликације на Раденковој руци биле уочљиве.

– Техничар који се тог дана нашао са Раденком Никодиновићем у санитету био је видно потресен приликом испитивања, јер не памти да се скоро догодио сличан случај, нарочито када је у питању дете. У свом даљем излагању истакао је да је дечак био у тешком стању, малаксао, са повишеном температуром и видно отеченом руком која је била под завојем – каже извор из истраге.

Додаје да је медицински техничар рекао да је дечак једва ходао и да није могао сам да изађе из санитетског возила.

Поред њега, саслушане су и Раденкова тетка Јелена и комшиница Мирјана. Њих две су га чувале када се несрећа догодила. Објасниле су како је пао са тобогана и нагласиле да се на подлактици одмах видела рана коју је задобио приликом пада.

Сазнања из Тужилаштва потврдио је и Раденков отац Милан Никодиновић.

– Када њих две као лаици кажу да је постојала рана на руци и била видљива, о чему ми више да причамо. Уз то се додаје и изјава техничара из санитета који је јасно и гласно рекао да ми је дете било у много лошем стању. Сваки коментар је сувишан и болан – каже Никодиновић за Информер.

Извор:Телеграф.рс/Информер