Издвајамо Србија

ТЕШKА ОПТУЖБА БОСАНСKОГ МИНИСТРА: Додик није добио позив од Трампа, улазницу је купио за 10.000 долара!

Министар иностраних послова Босне и Херцеговине Игор Црнадак изјавио је да председник Републике Српске Милорад Додик није добио никакакав званичан позив америчке администрације да присуствује инаугурацији новоизабраног председника САД Доналда Трампа

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Црнадак је рекао да је вест о томе да је Додик добио позив за инаугурацију Трампа пласирана јер су бројни радници и други буџетски корисници недавно протестовали против владе предвођене СНСД-ом због смањења плата запосленима у ентитетским органима.

– Милорад Додик се ту покушао приказати великим играчем и да на неки начин те људе застрашити. То је неистина и мислим да би кабинет председника РС, ако већ постоји тај позив, требало да га и покаже јавности- рекао је Црнадак за сарајевски портал Kлиx.ба.

Према његовим речима, вероватно је реч о једном од неколико стотина приватних догађаја, који ће се 20. јануара одржавати у Вашингтону.

– Десетине хиљада људи ће се тај дан сјатити у тај град. Могуће да ће и Додик бити међу њима. Ако је тако онда је и то добро, јер треба да се отварамо, а не да се затварамо. Ипак, дефинитивно никаквог званичног позива америчке администрације за Додика нема- закључио је Црнадак.

Позивајући се на изворе из Вашингтона медији из РС су објавили да је Додик добио позив да присуствује инаугурацији Трампа. Ову информацију потврдила је и премијерка Републике Српске Жељка Цвијановић.

Из Амбасаде САД у БиХ је саопштено је да ће на инаугурацију Трампа бити позван амбасадор БиХ у САД, као званични представник те земље.

– Kолико нам је познато, амбасадор Босне и Херцеговине у САД, као званични представник те земље, биће позван на инаугуралне догађаје. Није пракса да добијамо информације о списковима званица на многобројне, јавне и приватне, догађаје који се дешавају у вези са званичном церемонијом- саопштено је из америчке амбасаде у Сарајеву.

Сарајевски портал Kлиx.ба, позивајући се на неименоване изворе, наводи да је Додик преко Представништва РС у Вашингтону купио улазницу за једну од неколико прослава инаугурације Трампа које ће бити одржане у главном граду САД 20. јануара.

Цена улазнице је износила 10.000 долара.

Извор:Танјуг/клиx.ба