Издвајамо Регион

ТОМПСОН ОПЕТ ПРОЗИВА СРБЕ: Промотер усташтва побеснео на Фејсбуку!

Томпсону се није свидело шта је Пуповац споменуо њега у свом излагању на седници Одбора за Устав

Промотер усташтва и националне мржње, самозвани хрватски певач и националиста Марко Перковић Томпсон на друштвеним мрежама одговорио је на “прозивке” Милораду Пуповцу изречене на седници Одбора за Устав.
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Преносимо вам његов статус у целости:

“Занимљиво, Пуповац би забранио младима слушати Томпсона. Очекујемо од заступника у Хрватском државном сабору да затраже јавно појашњење од саборског заступника српске националне мањине Милорада Пуповца, што је мислио под тврдњом како је недопустиво да дјеца слушају Томпсона у аутобусима приликом посјета спомен обиљежјима”, стоји на Фејсбук страници Марка Перковића Томпсона.

– Кад млади посећују спомен-подручја, у књигама цртају кукасте крстове, усташа , а у аутобусу слушају Томпсона. Ако то мислимо да зауставимо нејасним односом, мислим да се варамо, јер ако ми не можемо послати јасну поруку, онда је сасвим сигурно да то неће ни Владино Поверенство – рекао је Пуповац, заступник у Сабору и председник Српског националног вијећа, на Одбору на којем се расправљало о плочи ХОС-а у Јасеновцу.

Подсетимо, Саборски одбор за Устав закључио је данас да постављање спомен-плоче погинулим припадницима ХОС-а у Јасеновцу на којој је уклесан усташки поздрав “За дом спремни” вређа жртве тог усташког логора и позвао надлежне да то обележје уклони.

Извор: Телеграф.рс