Издвајамо Србија

ТРАМП хтео да ГРАДИ У СРБИЈИ!Ево шта га је спречило

Доналд Трамп, изабрани председник САД, пре неколико година планирао је да инвестира у Србију.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Док је премијер Србије био данашни шеф дипломатије Ивица Дачић, говорило се да су “Трампови људи” заинтересовани за улагање у Србију у разним областима, али и да им је за око запала зграда Генералштаба у улици Кнеза Милоша, где су били вољни да подигну луксузни хотел.

Сва је прилика да је та идеја три године касније остала само на том, почетном нивоу јер, нити Трамп гради хотел, нити је више било ко поменуо то као могућност. Контаката између представника Трампових фирми и српских власти је било, тврдио је тада Дачић, али данас не жели да каже шта се након тога дешавало.

На ову идеју дошло се 2013. године у Њујорку, приликом Дачићевог и Трамповог сусрета.

Како је тада казао, тим Трампових сарадника је требало да посети Србију како би видели локације за евентуалну иградњу ексклузивног хотела у оквиру ланаца „Трамп“ хотела.

– То је за Србију веома значајно, јер би долазак Трампа и његових инвестиција био позив и другим озбиљним инвеститорима. Видео сам из његовог односа да има позитиван став о доласку у наше крајеве. Питао ме је и за област енергетике, али за сада ћемо почети са разговорима о хотелу – рекао је Дачић крајем 2013. године.

Око два месеца касније, почетком 2014, ова прича се полако развија тако да се Дачић у Београду састаје са представницима организације Трамп.

– Представници Трамп организације ће разгледати локације у Београду, а заинтересовани су и за простор на којем је бомбардована зграда Генералштаба – саопштено је тада из Владе Србије.

Тада је наведено и да је Трампова организација заинтересована да у Београду сагради ексклузивни хотел с пет звездица, у оквиру којег би се налазиле конгресне дворане и капацитети за сајамске манифестације.

Међутим, шта се догодило након тога, па све до данас, потпуна је непознаница, али је извесно да хотела који носи Трампов лого у Београду нема.

“Блиц” је у неколико наврата покушао овим поводом да контактира Дачића, али он до данас није желео да одговори на наша питања.

Извор:Блиц.рс