Издвајамо Спорт Србија

ТУГА ДО НЕБА: Прошло је 16 година, а та 2 пуцња у Хариса Бркића и даље одјекују! (ВИДЕО)

На данашњи дан пре 16 година преминуо је од последица рањавања кошаркаш Партизана Харис Бркић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Бркић је упуцан је 12. децембра 2000. године испред дворане Пионир у Београду, а преминуо је три дана касније.

Некадашњи капитен Партизана погођен је са два метка. Први је завршио у пределу јагодичне кости, а други испод ока. Нападач је непримећен побегао, а случајни пролазник је затекао непомично Бркићево тело. Он је обавестио људе који су се налазили у хали Пионир. Бркић је пребачен у Ургентни центар, потом је оперисан, али је преминуо три дана касније.

Бркић је рођен 24. јула 1974. године у Сарајеву. Кошарком је почео да се бави у КК Босна када је имао 10 година. Он је 1992. године прешао у Партизан, а потом је послат на позајмицу у Борац из Чачка. Бркић је сезону 1992/93. провео у тиму из Чачка, а потом се вратио у Партизан. Са црно-белима је у наредних шест сезона освојио три титуле првака државе и три Купа, а у сезони 1997/98. учествовао је на Ф4 Евролиге у Барселони.

Током сезоне 1999/2000. је играо за Будућност из Подгорице са којом је освојио титулу првака Југославије. Сезону 2000/2001. је почео у Будућности, али се вратио у Партизан. Бркић је за Партизан одиграо 290 утакмица и десети је на вечној листи. Са 3.709 поена налази се на осмом месту листе стрелаца, а са 951 поеном је на петом месту најефикаснијих играча Партизана у европским куповима.

Бркић је био миљеник навијача Партизана, који често скандирају његово име. Гробари су у среду увече на утакмици са екипом Бешикташа још једном скандирали његово име.

Извор:Курир спорт