Србија

У СКУПШТИНИ СУ МУ НЕКАД СПРЕМАЛИ РОБИЈАШКО ОДЕЛО, АЛИ … Обустављена истрага против Млађана Динкића!

Тужилаштво за организовани криминал обуставило је истрагу против бившег министра Млађана Динкића.

Истрага је пре две године била покренута због сумње да је злоупотребио службени положај.

Тужилаштво у саопштењу прецизира да је данас донело наредбу о обустави истраге против Динкића која спроводила због сумње да је извршио злоупотребу службеног положаја закључењем споразума са 13 пословних банака којима им је крајем 2002. године без накнаде на период од три године дата на коришћење имовина тадашње Савезне Републике Југославије коју је користила Народна банка Југославије, односно Завод за обрачун исплаћање и то службене просторије са комплетном опремом.

То им је дао уз обавезу пословних банака да на основу ових споразума преузму у радни однос одређени број запослених из Народне банке Југославије-Завода за обрачун и плаћање.

Према прикупљеним доказима током истраге – саслушања осумњиченог,испитивања сведока, прибављених исправа, спроведеног вештачења произлази да се у радњама осумњиченог Динкића не стичу сви елементи кривичног дела злоупотреба службеног положаја, наводи тужилаштво.

Резултати спроведене истраге указују да је закљученим споразумима износ измакле добити у виду неплаћене закупнине од стране пословних банака за коришћење пословних простора и опреме у власништву тадашње СРЈ, мањи од износа отпремнине прописане законом коју би НБЈ морала исплатити запосленима које су преузеле пословне банке, а који би остали нераспоређени услед Законом о платном промету прописаног укидања Завода за обрачун и плаћање.

Извор: Танјуг
Loading...
loading...
Loading...