Издвајамо Свет

УДАРНА ВЕСТ! РУСКИ АНАЛИТИЧАР ШОКИРАО СВЕТ: Хилари Клинтон стоји иза атентата на руског амбасадора?! (ВИДЕО)

Увек су нас учили да у сваком злочину тражимо две ствари: ко има мотив и ко има средства да реализује своје криминалне планове. На основу ова два принципа, верујемо да постоји велика вероватноћа да лично Хилари Клинтон стоји иза убиства руског амбасадора у Турској.

Бивша државна секретарка и председничка кандидаткиња је имала врло озбиљан мотив да нареди овај злочин. Овај мотив није рационалан, али то не значи да је мање озбиљан, пише Руслан Остасхко за “ливејоурнал.цом”

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Овај мотив је лична освета руском председнику. Али, почнимо са другим питањем: Да ли је Хилари Клинтон имала способност да организује убиство руског амбасадора? Да.

Склапајући све ове факторе, теорија да је убица радио за Гулен организацију је уверљивија. Везе ове организације са ЦИА-ом и Стејт департментом су добро познате. Оне укључују финансирање, као и правну, организациону и информациону подршку. Није ни чудо да је Гулен годинама живео у Америци и да су америчке власти одбијале да изруче овог “проповедника“ Турској.

Ако је убица заиста из ове организације, а то је управо оно што турске власти говоре, онда постоје само две варијанте да се објасни шта се догодило: (1) или је Гулен полудео и изгубио сваки страхи и осећај самоодржања и одлучио се на убиство руског амбасадора без одобрења својих америчких спонзора и старих пријатеља, или (2) је добио дозволу или чак и наредбу од некога да организује овај атентат.

Гулен је такво одобрење или такво наређење могао добити од америчке обавештајне службе, посебно ЦИА-е, на пример, тима који је покушао да постави Хилари Клинтон на власт, или од тима Доналда Трампа. Не верујемо да би Доналд Трамп одобрио тако нешто. Пре свега, он нема никакву корист од овога. Друго, мало је вероватно да би тако одани присталица Клинтон клана, као што је Гулен, изненада одлучио да промени господаре.

У ствари, постоји добра књига бившег ФБИ агента Сибела Едмондса о покровитељима Гулена у ЦИА-и и како је ЦИА користила његове организационе станице у Централној Азији. Књига говори, између осталог, о томе како је бивши шев ЦИА-е у Кабулу лично решавао Гуленове проблеме са америчком имиграционом службом.

Стога, налазимо се у ситуацији у којој је убиство највероватније почињено стране представника организације везане за ЦИА-у која је, са различитим степеном успеха, коришћена за обојене револуције. Нико не добија никакву политичку корист од убиства руског амбасадора, и само би тотални идиот могао да претпостави да ће се Путин сада наљутити и почети да бомбардује Анкару. Напад на амбасадора више личи на акцију намењену да се покаже и присталицама и противницима Клинтонове да елита још увек има моћ.

Покушајте да на ову ситуацију гледате, не очима Руса, него очима америчког политичара. Када погледате снимак убиства Андреја Карлова, сетићете се Грбоједова, али амерички политичар ће се сетити смрти амбасадора Стивенса у Бензагију. Убиство америчког амбасадора у Либији је било озбиљна лична ноћна мора за Хилари Клинтон која ју је прогањала дуги низ година и веома неповољно утицала на њену политичку каријеру.

Подсетимо се позадине ове приче о којој амерички званичници и новинари из клана Хилари Клинтон не воле да причају. Амбасадор Стивенс је убијен од стране терориста у Бенгазију у Либију која је била (пажња!) под контролом милитаната који су се борили против Гадафија. Терористи су упали у амерички конзулат у Бенгазију и убили амбасадора заједно са неколико стражара. Ово је званична верзија којој недостаје неколико детаља који су од тада обелодањени од стране америчких медија и заиста су непријатни за Хилари Клинтон, која је послала амбасадора у Бенгази.

Ове детаље је открио Симор Херш, познати амерички новинар и активиста за људска права, добитник Пулицерове награде, сарадник слободног новинарства награђен од стране Фондадије за медије у Лајпцигу, и добитник многих других међународних награда. Овај новинар је написао, позивајући се на своје изборе у америчкој обавештајној служби и изворе у америчком Сенату, да се конзулат у Бенгазију бавио само једним: трансфером оружја од либијских побуњеника до сиријских милитаната такозване Слободне сиријске војске. Конзулат није имао политичку улогу.

Позивајући се на своје изворе, Фоx Неwс је известио да је буквално један сат пре његовог убиства, амбасадор Стивенс разговарао о трансферу једног С-200 од либијских побуњеника до Сирије. Чак је и име турског брода који је чартерован за ту сврху откривено заједно са чињеницом да је турски дипломата учествовао у преговорима.

Очигледно је да су се преговори погоршали. Ово није први случај у ком је змија угризла свог одгајивача. За Американце, ово није био први пут да су створили свог Бин Ладена само да би после трпели негативне последице.

За Хилари Клинтон, убиство амбасадора Стивенса, и посебно његово учешће у преношењу оружја из Либије у Сирију, је био велики проблем. Пре свега, Конгрес није дао дозволу за такве операције, а то је веома озбиљан проблем. ЦНН је навео да су службеници ЦИА-е који раде у Либији упозорили да ће не само они, него и њихове породице, имати проблема ако неко обавести конгресмена о томе шта су заправо радили у Бенгазију.

Друго, Клинтонова је окривљена за то што је послала Стивенса у Бенгази без гаранције безбедности.

Треће, лаж коју је њен Стејт департмент рекао о Стивенсовим активностима је смешна. На пример, Стејт департмент је тврдио да је амбасадор отишао у Бенгази да отвори културни центар. Можете ли да замислите културни центар у сред града који су заузели радикални исламски терористи?

Сви ови аспекти су постали лична ноћна мора за Хилари Клинтон, вечна мрља на њеном лику, и вечна прилика за њене конкуренте да критикују. А сада се присетимо како је она отворено рекла да је имала лични сукоб са Владимиром Путином. Она је тврдила да јој се Путин лично осветио тако што је он лично организовао хаковање које је довело до њеног изборног пораза.

Шта би ова амбициозна агресорка урадила? Како би могла да поправи своју репутацију као снажне политичарке која је у стању да начини болан ударац Владимиру Путину? Не мислите ли да је убиство једног амбасадора, који је преко дипломатских путева лични представних руског председника, савршена освета? У ствари, то је сасвим у складу са карактером Клинтонове. Само се сетите како се радовала због Гадафијевог убиства.

Не мислите ли да пред собом имамо успешан покушај да се Путин натера да проживи свој лични Бенгази? Хилари Клинтон и елитна групација која је подржава не могу да организују хаковање Јединствене Русије.

У ствари, нисмо сигурни да Јединствена Русија има сервер. Нису могли организовати терористичке нападе у Русији, иако су можда покушали. Али су имали ресурсе да убију руског амбасадора у Турској, и не само ресурсе, него и читаву организацију коју су неговали и контролисали деценијама.

Освета за изборе – то је мотив. Гулен организацја – то је средство за реализацију. А такође имамо и оптужбе против Путина, кога неки од суграђана криве да није организовао стандарно обезбеђење за амбасадора. Са тачке гледишта Американаца, ово је био прави “руски Бенгази,“ то јест, ако изоставимо чињеницу да је руски амбасадор отварао изложбу фотографија а не продавао ракете за терористе.

Можда ми, обични грађани, никада нећемо сазнати истину, или ће је можда сазнати наши унуци. Али ако бисмо ми истраживали овај злочин, Хилари Клинтон би била број један на листи осумњичених, без обзира на то колико се ова теорија некоме може чинити дивљом или завереничком. Шта ви мислите?

 

Извор: Wебтрибуне.рс