Издвајамо Србија

УДАРНА ВЕСТ! ШТА СЕ ДЕШАВА? ВОЈСКА И ПОЛИЦИЈА у пуној приправности!

Министарство унутрашњих послова Србије предузело је додатне мере заштите након терористичких напада у Анкари и Берлину а како је речено посебне мере биће предузете током прославе предстојећих божићних и новогодишњих празника.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

МУП је саопштио да је полиција предузела додатне мере заштите, појачан је надзор и контрола на граничним прелазима, аеродромима, железничким и аутобуским станицама, као и на сви местима где се окупља већи број људи.

– Посебне мере биће предузете током прославе предстојећих божићних и новогодишњих празника. Додатна пажња полиције биће усмерена на уочавању сумњивих пакета, људи и возила, како би се спречило потенцијално извршење тешких кривичних дела или неког терористичког акта – речено је у саопштењу.

Наводи се и да ће бити повећано присуство припадника униформисаног, али и цивилног састава полиције, како на улицама, тако и испред најважнијих државних институција, дипломатско-конзуларних представништава, верских објеката…

Додаје се да полиција има сталну комуникацију и сарадњу са свим релевантним институцијама у земљи које брину о безбедности грађана.

– Министарство унутрашњих послова помно прати ситуацију у региону и свету, свакодневно размењује информације са најважнијим међународним субјектима, како би донело правовремену одлуку о даљим активностима – саопштило је министарство унутрашњих послова.

МУП у континуитету предузима све неопходне мере из своје надлежности како би осигурало пуну безбедност грађана и њихове имовине, а резултат тога је и очувана стабилност наше земље, наведено је у саопштењу.

Извор: Блиц