Издвајамо Свет

УДАРНА ВЕСТ:Руски амбасадор у Турској ТЕШКО РАЊЕН!(ФОТО)

Руски амбасдор у Турској Андреј Карлов тешко је рањен у оружаном нападу у Анкари, преносе турски медији. Телевизија НТВ преноси да је амбасадор хитно превезен у болницу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Карлов је рањен док је присуствовао уметничкој изложби фотографија под називом „Русија у очима Турака“, потврдили су извори из руске амбасаде, јавља „Хуријет“. Карлов је упуцан док је држао говор, а верује се да иза напада стоје радикални исламисти, пише „Хуријет“.

Телевизија НТВ додаје да су поред амбасадора Русије тешко рањене још три особе. Турски огранак ЦНН-а тврди да је Карлов у тешком стању. Полиција сумња да се нападачи и даље налазе у згради галерије у којој се одиграо напад.

Репортер „Хуријета“, који се налазио на лицу места у тренутку напада, рекао је да су присутни на изложби панично почели да беже након што су се зачули први пуцњи. Нападач је наводно прво пуцао у ваздух, како би му се рашчистио видик, а затим пуцао у леђа Карлову, с обзиром да је стајао иза амбасадора у тренутку његовог говора.

Специјалне снаге турске полиције опколиле су зграду, у којој према речима сведока, и даље спорадично одзвањају пуцњи, наводи „Хуријет“.

Према незваничним информацијама, нападач је извикнуо: „Ово је за Алеп!“ и пуцао у амбасадора. На лице места убрзо је стигао и министар унутрашњих послова Турске Сулејман Сојлу.

Напад на амбасадора дошао је само дан након што је турски шеф дипломатије Мевлут Чавушоглу отишао у Москву како би са руским и иранским колегама разговарао о стању у Сирији.

Ускоро опширније…

Извор:Блиц.рс