Издвајамо Регион

ВЕДРАНА РУДАН ШОКИРАЛА текстом о масакру у Берлину! Још већи шок је изјава о Хрватима

Контроверзна књижевница је истакла чињеницу да Хрватска спада међу 25 највећих извозника војне опреме у свету

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Поводом недавног масакра на божићном вашару у Берлину, када је камион улетео на трг и убио 12 људи а десетине повредио, хрватска књижевница Ведрана Рудан се запитала да ли су жртве заиста невине и да ли ће се и Хрватска у блиској будућности наћи на мети терориста.

Колумну је назвала “Наш крвави Божић” и преносимо је у целости:

“Европа постаје досадна. На екранима, на порталима, у новинама, стално исте фотке. Мртви леже на цести, преживјели хистерично урлају у камеру, возачи камиона-бомби погођени у главу однешени некамо, вође европских земаља моле у некој цркви за душе невиних, увијек директан пријенос, хрпе цвијећа на мјесту злочина или “злочина”, како тко на све то гледа.

Јесу ли мртви у европским метрополама “цивилне жртве” или су они ипак на неки начин војници своје земље? Јесу ли невини сви ти комади меса који леже окружени божићним јелкама? Јесу зато јер нису знали чиме им се баве Меркел и компанија? Нису јер не владају државом у којој живе ма колико она, данас је то Њемачка, “демократска” била.

Ми “цивилизирани”, мислим на нас Европљане, морали бисмо увијек прије него кренемо кукати, плакати, молити се, полагати цвијеће на цесту и чудити се над дивљаштвом оних “којима смо пружили нови дом”, себи признати неке ствари.

“Подивљали терористи” нису у Европу дошли својом вољом, из њихових их је домова отјерао рат. Рат? Звучи некако безлично. Човјек може поставити питање, тко их је натјерао да међусобно ратују, нека се смире, нека одјебу своје племенске мржње ти “козојеби”, како Европљани надахнуто знају називати муслимане.

Не суосјећам са Нијемцима ни са Французима, нећу ни са Хрватима. Све су добили, добит ћемо и ми, што су, што смо, заслужили. Ајмо кренути од себе. Хрватска спада међу 25 највећих извозника војне опреме у свијету. Прошле смо године извезли опреме и оружја у вриједности од 1,5 милијарди куна, највише у САД. Знамо гдје САД ратују а они које убијају чули су за високу квалитету хрватског оружја.

Зашто би ти “козојеби” заборавили да им је дијете погинуло од метка испаљеног од “свјетски респектабилног произвођача пиштоља.” Наши су пиштољи, тко је рекао да су Хрвати неспособни, толико квалитетни да се њима служи америчка полиција, америчка војска и ФБИ. Па ви видите. Наши пиштољи не убијају само у Афганистану, од њих се распадају главе и немирним црнцима у Чикагу. Тако смо мали, а опет, тако велики. О томе се премало зна.

До боли тужна госпођа Меркел управља земљом која је у првих шест мјесеци 2015. године извезла оружја у вриједности од 3,5 милијарди еура. Знамо гдје се данас ратује, знамо да су “козојеби” највећи проблем. Потпуни лаик не може знати али може наслутити колико се стотина тисућа муслимана може побити за 3,5 милијарди еура.

Па кад те њемачке милијарде претворимо у мртве муслимане а онда та брда лешева успоредимо са десетак или не знам колико мртвих Нијемаца, можемо ли вјеровати Меркелици да заиста жали за настрадалима? Све је то ипак само велики бизнис.

Америка је на рат у Афганистану потрошила 100 милијарди долара. Кренули су у трећи свјетски рат након напада на “Близанце”. Том се “нападу” данас руга чак и стручњак ЦИА-е који нам корак по корак објашњава како је напад био “напад”. Као да то нормалан човјек не зна већ од 2002. Америка извози само дугове, ратове и оружје.

Кад су “нападнути” Близанци Америма је требао алиби да би својим фашизмом загрлили свијет. Данас се више не труде. Убијају без објашњавања а у томе им помаже и један “од 25 највећих извозника војне опреме у свијету.”

Треба нагласити, “терористи” никад нису ушли у Америку јер је Америка измислила тероризам па се зна од њега обранити. Зато подивљали “козојеби” бирају доступније мете. Ових је дана то била Њемачка, Француска је у трајном ратном стању што јој неће помоћи, “један од 25 највећих извозника војне опреме у свијету” ће такођер сигурно и с правом доћи на ред.

Зато се опустимо, ми Хрвати који ни о чему не одлучујемо, и у миру Божијем дочекајмо Божић. Ако на неком од хрватских “адвента” добијемо метак у главу можда ће то бити респектабилни хрватски метак “свјетске квалитете.” Куд ћеш веће среће? Умријети свој на своме од свога.”

Извор:Телеграф.рс/ рудан.инфо