Издвајамо Србија

ВЕЉА ИЛИЋ ПРОГОВОРИО О ПОЗАДИНИ АТЕНТАТА: Човић се спрда, ЛИЧНО ћу га испитати !

Велимир Илић који поручује да хоће лично да испита Човића. Илић је потврдио да је Човићу дао Легијино писмо у ком га позива на државни удар, али Човић није реаговао, нити је о томе обавестио премијера Ђинђића…

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Бивши потпредседник владе Небојша Човић, уместо да одговара на конкретна питања о својој улози у политичкој позадини убиства премијера Зорана Ђинђића, неспретно је покушао да одговорност свали на тадашње блиске сараднике!

Што је још скандалозније, он се, гостујући у емисији „Ћирилица“ на ТВ Хепи у понедељак, без трунке срама спрдао и с политичком позадином убиства, коју је покушао да негира, али и са чувеним писмом Милорада Улемека Легије које му је показао Велимир Илић.

Везе са „земунцима“

Човић је у емисији невешто правдао чињеницу да није реаговао на Легијино писмо упућено Илићу, у којем позива на државни удар. Човић је само поновио да му то писмо није било интересантно и да га није показао Ђинђићу, а оно је послато само неколико дана пре покушаја убиства код хале Лимес. Човић је онда покушао да се извуче и упитао је Марића зашто писмо које је он добио није показао Ђинђићу, на шта су га учесници дебате подсетили да је он, за разлику од Марића, тада био потпредседник владе и члан Савета за националну безбедност.

И за лидера НС Велимира Илића, како је рекао за Курир, скандалозно је такво понашање Човића, али и то што се с писмом увек спрдао.

– Ја сам Човићу дао озбиљно писмо, а он је почео да се зеза с тим! Нико то озбиљно није схватио. Ја сам им то најозбиљније дао, а они су најнеозбиљније прихватили. Нек Човић мало размисли о томе! И што се сад прави блесав, ја сам му дао озбиљно писмо и он је требало да предузме одређене мере, а није. Ја сам то њему дао као потпредседнику владе, а не тамо неком човеку с улице. Срам га било што се с тим спрда – нагласио је Илић. Он је додао и да су и многи други имали везе са „земунцима“.

– Можда ћу вам то једном показати ако будем расположен – рекао је Илић.

Бежи од питања

Он је рекао и да нема ништа против анкетног одбора Скупштине који би се бавио истраживањем политичке позадине убиства Ђинђића, али да би било занимљиво да он буде у њему.

– Па да ја све њих, и Човића и Шешеља, лично испитујем о позадини убиства – рекао је Илић.

Човић је у двоипочасовној емисији прозивао и оптуживао и некадашњег министра полиције Душана Михајловића, Чедомира Јовановића, Велимира Илића, али и лидера радикала Војислава Шешеља.

– Постоји гомила писаног материјала коју сам донео, али има и гомила снимљеног материјала. То је све тамо где треба да буде – претио је Човић, али тај материјал није показао ни учесницима ни гледаоцима.

Шокантно је и то што је током целог разговора Човић за побуну „црвених беретки“ упорно тврдио да је штрајк.

Човић је и јуче одбио да разговара за наш лист, док Михајловић није одговарао на позиве.

Ниско
ПОМИЊАО ДЕЦУ ПОКОЈНОГ АДВОКАТА

Човић је немилосрдно вређао и покојног адвоката Срђу Поповића, који је против њега крајем 2011. поднео кривичну пријаву у име мајке и сестре убијеног премијера. Он је помињао и четворо деце покојног Поповића, за које је упитао где су били током бомбардовања.

Човићеве оптужбе
ЧЕДА КООРДИНАТОР ЗА ШИЛЕРОВУ

Човићева мета био је и некадашњи лидер ДОС Чедомир Јовановић, за кога је рекао да је био „незванични координатор Владе Србије за Шилерову“:- Влада није имала званичног амбасадора у Шилеровој, али незваничног… Гледајући књиге Чедине, а нарочито Бебине, то је јасно написано… Тиме не кажем да су они нешто организовали, да су направили не знам шта. И шта уопште значи прича „политичка позадина убиства“. Шта је то? Они који имају очигледну одговорност за непредузимање одређених радњи, које су као држава морали да предузму на време како би спречили убиство, сад то пребацују на друге.

Извор:Курир.рс