Православље

ВИ НИСТЕ НАСТАЛИ СЛУЧАЈНО! Који је прави и једини смисао живота?

Бог нас је створио да бисмо знали за Њега и да бисмо Га прослављали. Ипак, за многе људе је то потпуно непознато! Они мисле да су у овом животу да би оставили траг иза себе, да би имали породицу, да би оставили нешто значајно заједници у којој живе, да би имали каријеру или да би уживали у животу и достигли срећу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

 

У Библији проналазимо да смо у овај живот првенствено постављени да бисмо знали за Бога, да бисмо имали контакт са Богом, и да бисмо Га прослављали својим животом… Ми никада не можемо пронаћи праву срећу док не почнемо да испуњавамо прави циљ нашег живота.

Смисао вашег живота је много већи од обичног циља који свако од нас поставља пред себе, као што су самоиспуњење, мир у души и постизање успеха и среће. Смисао вашег живота је много узвишенији од ваше породице, ваше каријере или ваших најлуђих снова и фантазија.

Ако хоћете да сазнате зашто сте постављени на ову планету и у овај живот, морате кренути од Бога. Ви сте створени ИЗ Његовог одређеног разлога и ЗБОГ Његовог разлога.

Када размишљамо о смислу живота, ми увек почињемо са питањима која су фокусирана на нас саме; шта ЈА желим да будем? Шта бих ЈА требало да учиним са својим животом? Који су МОЈИ циљеви, планови и амбиције за будућност? Фокусирајући се на себе, никад нећемо открити смисао живота. У Светом Писму пише да Бог управља животом својих створења и да је свачији живот у Божијим рукама.

На супрот ономе што су вам рекле многе популарне књиге, филмови или семинари, ви не можете открити смисао свог живота анализирајући себе. То сте сигурно већ пробали. Ви нисте творац себе, тако да не постоји никаква шанса да можете себи објаснити због чега сте створени.

Ако вам дам неки проналазак који никада до тада нисте видели, ви не можете знати његову намену, а ни сам проналазак вам не може објаснити себе. Само вам креатор може открити сврху тог проналаска.

Ваш животни смисао не може почети од вас већ од Бога, који вас је створио. Ви постојите само зато што Бог жели да постојите. Ви сте створени ОД Бога и ЗА Бога. Док год то не схватите, ваш живот неће имати никаквог смисла. Јер једино у Богу откривамо извор нашег живота, наш циљ, смисао, наш значај, наш идентитет и нашу животну путању.

Наравно, сасвим је могуће и често се дешава да можемо постићи успех и циљ у многим областима, када одредимо себи циљ и фокусирамо се на њега. Али бити успешан и испунити свој животни циљ и смисао су две сасвим различите ствари.

Ви можете достићи своје циљеве и снове, постати особа која је постигла огроман успех у животу, судећи по овоземаљским стандардима, али ипак промашити циљ због ког вас је Бог створио.

Ви нисте настали случајно! Ваше рођење се није десило случајно!

Можда ваши родитељи нису планирали да се родите, али Бог јесте. Много пре него што сте зачети од ваших родитеља, били сте зачети у Божијем уму. То није судбина или случај, или срећа да сте све до сада живи. Ви сте живи јер вас је Бог створио и јер Он још жели да ви живите.

 

Извор: Београд.ин