Издвајамо Србија

ВОЈНИ СИНДИКАТ СРБИЈЕ: Војска одбија да капитулира!

Војска Србије (фото:ЈуТјуб)

Протест Војног и Полицијског синдиката Србије најављен за 11.12.2016.године није само протест два репрезентативна синдиката безбедности и одбране, овај протест је нешто много више.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ово је протест свих незадовољних радника Војске и Полиције. Ово је протест свих оних који су дотакли дно и даље не могу ићи. Ово је протест где се истина супротставља лажи. Ово је протест који скида платно обмане са реалне слике стања у војсци и полицији.

Господине министре, отворите очи, ако не видите, а ако сте до сада видели, бавите се ђаволском работом, обманом.

Војска није официрски бал. Војска није промоција књиге. Војска није играни филм. Војска није живот у гламуру. Војска није нити парада нити перформанс. Војска је: киша, снег, ветар, чизма, шатор, конзерва, пушка, уље, крв, зној… Војска није слика или видео високе резолуције, којима обмањујете јавност. У стварној униформи нису глумци, у стварној униформи су војници.

Лако је обмањивати посматрача, али дрско је обмањивати учесника.

Рекосте да војска треба да дели судбину народа. По ко зна који пут нека Вам буде јасно – војска јесте народ. Сви до последњег у строју су обични смртници. Војници су људи који чекају у истом реду за хлеб са сваким грађанином. Војници су људи који седе у истим лекарским чекаоницама са сваким грађанином. Војници имају породице као сви остали грађани. Али војници имају и додатни терет који радо носе, терет да у свако доба дана и ноћи стану уз нејаке, да заштите од непријатеља, да помогну угроженима од ћуди природе или друге катастрофе, да ако је потребно дају свој живот за народ чији су део.

Дана 06.12.2016.године у Народној Скупштини Републике Србије учинили сте нешто неопростиво.

На најдрскији начин обманули сте народ износећи податке о зарадама запослених у Војсци Србије и неопростиво сте увредили све запослене у Војсци Србије вашим непромишљеним изјавама.

Нико од нас у стоју није натеран да обуче униформу, то је била воља сваког појединца. Мотив је био патриотизам, а не богаћење. Господине министре, Ви сте у сред Народне Скупштине позвали војску да оде. Ми нисмо овде да би отпочињали приватне бизнисе и градили куле и градове, ми смо овде да би били оно што јесмо – Војска Србије. Ако народу нисмо потребни, неће нас ни бити, али сматрамо да то није стање ствари на терену. Докле год је народу потребна војска, ни једна политика неће бити довољно јака да је уништи.

Заклели смо се да ћемо бранити Србију, њену територију, суверенитет, интегритет и уставни поредак и то управо и радимо.

Сви захтеви протеста могу се објединити у један универзалан захтев – ТРАЖИМО ПОШТОВАЊЕ ЗАКОНА.

За запослене у војсци ово је можда последња прилика да спасу своја радна места. Сваким даном све нас је мање и тај тренд се неће зауставити, ако га сами не будемо зауставили. Страх не сме бити оправдање, јер ако је мотив правда, страху нема места.

Позивамо све запослене у Војсци и Полицији, као и све грађане искрених намера да нам се придруже испред зграде Владе Републике Србије у недељу 11.12.2016.године у минут до дванаест.

Војни синдикат Србије