Издвајамо Србија

ВУЧИЋ: Ако су „мигови“ које смо добили од Русије „старе канте“, што се онда Хрвати толико секирају!

Председник Владе Александар Вучић изјавио је данас, поводом набавке „мигова“ из Руске Федерације, да су то најбољи авиони четврте генерације, које је Србија добила бесплатно, и упитао оне који сматрају да је то лош посао, зашто се секирају због „канти“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вучић је на питање новинара коме смета набавка нових авиона, рекао да су то они који су деценијама причали како ће да опреме српску војну авијацију, а пошто то нису успели, сада тврде како су руски „мигови“ лоше машине.

„Сада питам јесу ли то лоше или најбоље машине? Пошто сам схватио да су лоше, још ми нисте показали које су то боље, па макар долазиле из Америке. Још нисам видео бољи авион из САД. Кажу да Ф-22 има боље одређене карактеристике, што се није показало у њиховом сусрету у Персијском заливу, али то је већ пета генерација, то је далеко испред нас. То ћемо да набавимо за 20 година, али тада ће бити и МиГ-35, па ћемо моћи да бирамо између та два“, рекао је Вучић.

Премијер је објаснио да ће на нове авионе Србија моћи да качи коју год жели опрему и да је, у зависности од тога, плаћа колико жели.

Одговарајући на питање новинара телевизије Н1 о старости авиона, Вучић је упитао зашто су Американци заинтересовани за „канте“. „Што се секирате због канти? Ја сам мислио да су Американци напредовали, отишли у свемир. Не знам, неке канте стижу, што се бринете због канти“, упитао је Вучић.

Извор:Танјуг