loading...
Издвајамо Србија

ВУЧИЋ: Грађани Србије се саосећају са вама, увек ћемо памтити величанствене концерте уметника из руског хора!

Председник владе Србије Александар Вучић посетио је данас руског амабасадора Александра Чепурина како би лично изразио саучешће породицама жртава страдалих у паду војног авиона, руском народу и званичницима

Премијер је поводом пада авиона руског Министарства одбране у Црно Море упутио телеграме саучешћа председнику и премијеру Русије, Владимиру Путину и Димитрију Медведеву као и министру одбране Сергеју Шојгуу.

Са премијером су у руској амбасади били министри унутрашњих и војних послова Небојша Стефановић и Зоран Ðорђевић.
– Веома нас је потресла вест о трагедији над Црним морем у којој су, у само једном тренутку, изгубљени животи угледних уметника из ансамбла ”Александров”, као и других путника у авиону руског Министарства одбране – наводи се у Вучићевом телеграму саучешћа руском председнику Путину и премијеру Медведеву.

Премијер Србије је указао да је тешко наћи речи утехе за велики губитак какав је данас доживела руска уметност, али остаће сећање на њихову племениту жељу да музиком донесу радост војницима који новогодишње празнике проводе далеко од породица.
Београд и Србија су неколико пута имали прилику да уживају у њиховим гласовима и музичкој виртуозности и зато је наша туга још већа, истакао је он.

– У име Владе Републике Србије и своје име породицама и пријатељима погинулих, државном и војном руководству Руске Федерације упућујем изразе најискренијег саучешћа. Ако Србија, као мала земља, може на било који начин да помогне у овим тешким тренуцима, спремни смо да ту помоћ пружимо – наводи се у телеграму.

Изражавајући саучешће руском министру одбране Сергеју Шојгуу, Вучић је у телеграму навео да је целу Србију ужаснула вест о великој трагедији која је задесила насе руске пријатеље.

– У овом тешком дану препуном бола за целокупан руски народ, желим да кажем да грађани Србије саосећају са вама, те да ћемо увек памтити величанствене концерте уметника из ансамбла „Александров“, као и све друге наше пријатеље, пострадале у овој тешкој несрећи – навео је Вучић.

Он је изразио и дубоко лично саосећање са министром одбране Шојгуом.

– Драги Сергеј, примите и изразе личног саучешћа, јер не могу ни да замислим колико се Ви тешко осећате, али желим да знате да ту, такву и толику бол делим са Вама – наводи се у телеграму саучешћа премијера.

Извор:Танјуг

loading...