Издвајамо Србија

ВУЧИЋ О СЛУЧАЈУ ТОПЧИДЕР: Нек се Јеремић договори са собом, да ли је музичар или није музичар!

На конференцији за медије која је одржана на 10. спрату куле А у “Бограду на води”, премијер Александар Вучић одговарао је и на питања у вези афере Топчидер и Вука Јеремића

Loading...

Говорећи о самом саслушању бившег шефа дипломатије Вука Јеремића, у предмету везаном за околности смрти двојице гардиста на Топчидеру, Вучић је то назвао ружним представама, које би, каже, назвао и циркуском представом, да није тужна и тешка ствар за родитеље страдалих гардиста.

– Најсмешније ми је било када су рекли да је то први дан пошто се Јеремић вратио у змељу, а 24 сата касније каже да је овде све време и што га нису позвали шест месеци. Па јеси лли овде први дан или сваки да. Јесли ли музичар или ниси. Јесам мужичар, не нисам, него сам ишао тетки да однесем лек. Чекајте… – рекао је Вучић одговарајући на питања новинара.

Он је рекао да је познато да је Јеремић био размажен војник, који је код (бившег председника Бориса)Тадића морао да иде сваки дан и упитао како је обичан редов могао да добије такву информацију пре начелника Генералштаба.

– И на крају јеси ли рекао да су неки дошли да те хапсе. Што ниси говорио истину. Нико није дошао да хапси, све је то циркуска представа, као ми смо хероји, држимо се заједно. Држите се заједно. Наше је да вас питамо – рекао је Вучћ.

Он је додао да је знао да ће Јеремцих да каже да је за све крив Миодраг Ракић, те да ће сада, кад је преминуо Александар Никитовић, “ови други” да се позивају на премијеровог Никитовића док је био жив.

– То тако иде у Србији, али то говори о тим људима – додао је Вучић.

Не види ништа спорно у томе што је Јеремићу сада стигао позив за саслушање, и додаје да би, да је такав позив уследио пре четири месеца, вероватно био оптужен да је Јеремићу укинуо могућност, како је “Јеремић себе замишљао”, да буде председник света.

– Иако смо знали да од тога нема ништа јер га нико од великих сила није хтео због превртљиве политке – рекао је Вучић.

– Да смо то тада урадили, рекли бисте да намерно нисмо хтели да помогнемо, што није тачно – рекао је Вучцић и приметио да је “проблем” што у Србији не треба да се прича о раду и послу, него о нечему ружном, разним циркуско-покитичким керефекама.

– Заврштио сам о том питању. Волео бих да говорим о београду на води, о економским плановима, долази нам Лавров, идем у Брисел, да видимо прекосутра да ли ћемо да нам отворити једно, два или три поглавља и видмо даље шта ћемо и како ћемо – рекао је Вучић.

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да му данас и са Запада признају да је омбудсман Саша Јанковић политикант, као што је и он сам говорио.

– Кад сам ја говорио пре годину и по дана да је реч о политичару и политиканту, многи са Запада су ми говорили да није тако. Е сад и они кажу да сам био управу – рекао је Вучић упитан како коментарише то што је омбудсман саслушање Вука Јеремића оценио као политизацију.

– Нека протестују колико хоће, нека прете контејнерима, бацањем у реку, али пара нема више од оног што смо поделили – поручио је премијер Александар Вучић на претње војног и полицијског синдиката који су данас протестовали испред зграде владе.

Вучић је након обиласка градилишта Београда на води, одговарајући на питања новинара, рекао да су ти што садац протестују могли да бирају повећање плате од пет одсто, или једнократну исплату од 20 или 30 хиљада динара, али су хтели и једно и друго, што, додао је, није могуће.

– Добили су пет одсто повећање плата, ако ви са Н1 имате да им исплатите, ако Американци имају, одлично. У среду су разговарали с министром и нису се договорили. Сада могу да прете везивањем, бацањем у реку, контејнерима, али тих пара нема, пет посто је више него прошле године – рекао је Вучић, приметивши да му није сасвим јасно зашто су се сада унервозили, а затим додао, “вероватно има неки политички разлог”.

– Ја, напротив, нећу да попуштам – додао је – моје је да чувам новчаник грађана Србије и ако им се не свиђа нека изађу из јавне управе и раде шта год да зараде више, с тим немам никакав проблем.

Војни и полицијски синдикати одржали су данас у пет до 12 протест испред зграде владе чиме су, како су навели, желели да укажу на проблеме припадника снага безбедности.

Извор:Информер.рс

Loading...
loading...
loading...