Издвајамо Србија

ВУЧИЋ ПОБЕСНЕО НА ХРВАТЕ: Доста ми је хрватског иживљавања!

Хрватска је блокирала отварање Поглавља 26, а премијер Александар Вучић најављује да ће напустити Брисел и да сутра неће присуствовати међувладиној конференцији уколико Хрватска не повуче блокаду, пренела је Прва телевизија.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Премијер Вучић отпутовао је вечерас у Брисел, и уколико са високом представницом ЕУ за спољну политику Федериком Могерини не буде постигнут договор о деблокади, он ће још вечерас напустити Брисел и неће присуствовати сутрашњој међувладиној конференцији, на којој ће се разматрати отварање поглавља, јавила је та телевизија.

Вучић је, како наводи Прва, рекао да му је доста хрватског иживљавања.

„Србија је све време била стрпљива, и трудила се да не реагује, али ће од сада другачије разговарати“, рекао је Вучић за Прву.

Он је додао да ће се, уколико Хрватска не повуче блокаду и он напусти Брисел, обратити јавности.

Премијер Вучић отпутовао је данас после подне у Брисел, где је за вечерас био предвиђен његов састанак са шефицом европске дипломатије Федериком Могерини.

Радни састанак српског премијера и Могеринијеве претходи међувладиној конференцији ЕУ и Србије сутра у Бриселу, на којој се очекивало отварање сва три поглавља у преговорима — 5 и 25, на који су све земље раније дале сагласност, али и 26, за које се очекивало да ће Србија такође добити зелено светло свих 28 чланица ЕУ.

До сада, све земље-чланице ЕУ дале су сагласност за отварање Поглавља 5, које се односи на усклађивање српских прописа са европским стандардима у области јавних набавки и Поглавља 25, које се тиче науке и истраживања.

Радна тела ЕУ састају се и данас и сутра, а циљ је, између осталог, постизање консензуса свих 28 држава-чланица за отварање Поглавља 26 које покрива питања образовања и културе.

 

 

Извор: rs.sputniknews.com