Издвајамо Србија

ВУЧИЋ ПОБЕСНЕО НА ХРВАТЕ: Не примамо лекције од оних који лепе нацистичке поздраве! (ВИДЕО)

Премијер Александар Вучић прекинуо је синоћ посету Бриселу након што је Хрватска блокирала отварање поглавља 26 у преговорима придруживању Европској унији. Тим поводом премијер вечерас говори о отварању поглавља у преговарачком процесу Србије са ЕУ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Србија је отворила два нова поглавља и затворила поглавље 25 и честитам грађанима Србије. Али за разлику од неких у прошлости, ми смо лествицу подигли више. Овде сам не само као председник Владе, већ и као неко ко мора да штити вредности на којима мора да почива српско друштво – каже Вучић.

– Понављам свима у окружењу, Европи и свету. Србију никада нећете моћи ни да газите ни да понижавате, то вам нећемо дозволити. То је таблица вредности са којима смо ушли у преговоре – навео је Вучић.

– Ми никога не мрзимо, ни са ким нећемо сукобе, хоћемо да радимо, да будемо вреднији и да проналазимо компромисе. Нећемо да будемо онај народ ко ће било ко да понижава. Србију никада нећете моћи ни да газите, ни да згазите јер вам то нећемо дозволити. Европа је оно где хоћемо да будемо. Европа је лекција коју учимо сами због себе и за себе. Не примамо лекције оних који тврде да су партизани били терористи и плаше се српских чоколадица, оних који лепе нацистичке поздраве. Немамо намеру да слушамо флоскулу о велико-српској агресији – навео је Вучић.

 

Извор: Телеграф/ Блиц