Издвајамо Србија

ЗБОГОМ АМЕРИКО: „Руси нас не вређају и не мешају се у нашу унутрашњу политику“

Он најављује да би Русија могла постати важан савезник Филипина и образлаже разлоге: „Руси нас не вређају и не мешају се у нашу унутрашњу политику“

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председник Филипина Родриго Дутерте најављује да би Русија могла да замени САД као политички савезник Маниле и поручује Вашингтону да Филипини неће ратовати ни са Русијом ни са Кином.

Дутерте је довео у питање улогу америчке војске на Филипинима, преносе амерички медији.

– Никада нећемо ратовати са Кином. То ви у САД провоцирате. Никада нећемо ратовати са Русијом – она је далеко од нас. Осим тога, ми смо пријатељи – поручује Дутерте.

Он најављује да би Русија могла постати важан савезник Филипина и образлаже разлоге: “Руси нас не вређају и не мешају се у нашу унутрашњу политику”.

Америчка агенција за помоћ разним земљама “Миленијум челенџ корпорејшн” одложила је гласање за доделу бесповратних средстава Филипинима. Они тврде да ће подршка те организације Филипинима зависити од ситуације са “владавином права у тој држави”. Као одговор, Дутерте поучује да Филипини могу да живе “без америчких долара”.

Он наводи да би требало да САД буду спремне за могуће отказивање војног споразума са Филипинима, као и за повлачење својих трупа из те земље.

– Око за око. Ако ви можете тако, можемо и ми – истиче филипински председник и поручује – “Збогом Америко!”.

Извор:Телеграф.рс / Срна