Издвајамо Србија

ЖИВЕЋЕМО У МОЋНОЈ ПРАВОСЛАВИЈИ СА РУСИЈОМ НА ЧЕЛУ

Владимир Путин (Фото: Јутјуб)

Догађаји на светској политичкој сцени мењају се невероватном брзином. Након што је Америка добила новог председника чија победа је шокирала свет, стижу предикције које се тичу распада Европске Уније. Амерички Национални савет у сарадњи са ЦИА објавио је „Мапу будућности 2020. године“ која предвиђа настанак Православне уније на чијем челу ће да буде Русија.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према проценама стручњака који су припремили анализу а која се односи на будућност Европе, унија у садашњем облику више неће постојати. Они прогнозирају поделу ЕУ на три дела. Западни блок би чиниле Немачка, Француска, Велика Британија, Ирска, Аустрија, Италија, Шпанија, земље Бенелукса и Скандинавија. Друга унија названа је Нова Европа са чланицама Естонијом, Летонијом, Литванијом, Чешком, Словачком, Пољском, Мађарском, али и Хрватском и Словенијом на југу, преко којих би „католичка источна Европа“ имала излаз на Медитеран.

Атлантски савез би, према пројекцијама Американаца, требало да има контролу над овим делом Старог континента. Источном Европом, односно Православном унијом господариће Русија, а сачињаваће је Украјина, Белорусија, Грузија, Молдавија, Румунија, Бугарска, Грчка, Македонија, Србија, Црна Гора, али и БиХ (превагу ће однети постојање Републике Српске). Када је реч о Албанији, процене су подељене: или ће је Руси својим капиталом приближити источној Европи или ће Тирана и даље остати под патронатом НАТО-а и САД.

Слична предвиђања изнела је и позната америчка невладина организација „Стратфор“. Поред Русије као регионалне силе (Исток), „Стратфор“ сматра да ће се ЕУ ускоро распасти на два дела: богатији запад и групу малих земаља централне Европе, које ће се војно приклонити Вашингтону. Православна унија или скраћено Византија неће настати због православног „братства“, већ ће то бити „гасна унија“, чији је основни мотив формирања новац сматрају Американци.

Оно што је посебно занимљиво је то да се ово предвиђање поклапа и са предикцијама бројних видовњака и езотериста како са Балкана тако и из света. Пролазак руског гаса кроз земље централног Балкана додатно ће повезати овдашње државе са Руском Федерацијом која ће да буде на челу моћне Православије у којој ће срећно и безбедно живети и намучени српски народ.

 

Извор: vesti-gazeta.com